Nieuws/Financieel
995358
Financieel

Farmaceut Actavis koopt Forest Laboratories

Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Actavis neemt zijn branchegenoot Forest Laboratories voor 25 miljard dollar (18,2 miljard euro) over. Dat maakte de naar marktwaarde gemeten op één na grootste producent van generieke medicijnen dinsdag bekend, nadat de naderende deal eerder al was uitgelekt.

Actavis biedt de aandeelhouders van Forest 89,48 dollar per aandeel, wat een premie is van circa 25 procent op de slotkoers van het aandeel van afgelopen vrijdag. Actavis en Forest vormen samen een bedrijf met een omzet van ruim 15 miljard dollar.

Multimiljardair en belegger Carl Icahn is de op één na grootste aandeelhouder van Forest, dat onder meer Alzheimermedicijn Namenda en bloeddrukpil Bystolic in de portefeuille heeft. Hij gaf bij zijn investering in Forest in 2012 al aan dat het bedrijf een geweldige overnamekandidaat was voor andere bedrijven en dat aandeelhouders daarbij op een aanzienlijke premie zouden kunnen rekenen. Dinsdag liet Icahn weten tevreden te zijn met het bod van Actavis.