Nieuws/Financieel
995361
Financieel

Woerdens netwerkbedrijf in handen VS

Overgenomen worden door een van je klanten. Het overkomt Aspider M2M, het Woerdense bedrijf dat zorgt voor netwerken bij ondernemingen. Het Amerikaanse Wyless uit Boston, wil zijn positie in Europa verstevigen en neemt het Woerdense bedrijf over, zo wordt vanochtend bekendgemaakt.

De Woerdenaren zetten in op the internet of things. Bedrijven en consumenten hebben steeds meer spullen die door sensoren met het internet verbonden (kunnen) zijn, zoals auto’s, afvalbakken of verlichting.

Hierdoor kunnen werknemers bijvoorbeeld met hun smartphone het licht op hun werk instellen. Aspider M2M faciliteert dit door als spin in het web voor netwerken te zorgen. „Wij zorgen als het ware voor de verbinding”, legt de trotse directeur Michel Zwijnenberg van Aspider M2M uit.

Zijn bedrijf kent een omzet van €25 miljoen en telt ongeveer 150 medewerkers. Voorlopig zal het bedrijf vanuit Woerden blijven werken. „Het bedrijf dat als eerste de markt van the internet of things claimt, heeft daar veel profijt van”, legt hij de focus uit. „Wyless kennen we als klant.”

Topman Dan McDuffie van Wyless wijst op zijn Europese ’footprint’. „Als we onze aanwezigheid in Groot-Brittannië en Zwitserland combineren met de dominantie van Aspider in de Benelux en de groei in Duitsland, verstevigen we de positie van Wyless in Europa.”