Nieuws/Financieel
995603
Financieel

Bank of Japan stuwt Nikkei

De effectenbeurs in Tokio is dinsdag flink hoger geëindigd. Het besluit van de Bank of Japan om het programma om de kredietverlening te stimuleren te verlengen zorgde voor optimisme onder beleggers. Ook ging de Japanse yen stevig omlaag ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dat zorgde voor mooie koerswinsten bij de exportbedrijven. De Nikkei sloot 3,1 procent hoger op 14.843,24 punten.

De Japanse centrale bank hield bij zijn beleidsvergadering het zeer ruime monetaire stimuleringsbeleid intact. Ook bleef de Bank of Japan optimistisch over de vooruitzichten van de economie van het land. Bij de bedrijven zaten vooral de banken in de lift na het besluit van de centrale bank. Mitsubishi UFJ Financial Group, Sumitomo Mitsui Financial Group en Mizuho Financial Group stegen tot ruim 5 procent in waarde.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen weinig beweging zien. In Sydney ging de All Ordinaries 0,2 procent hoger de handel uit en de Kospi in Seoul bleef onveranderd. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index nagenoeg vlak in de middaghandel.