Nieuws/Financieel
995627923
Financieel

Nieuwe troeven Huawei’s in camera-oorlog op smartphonemarkt

Amsterdam - De Chinese fabrikant Huawei heeft donderdag tijdens een online presentatie drie nieuwe telefoons gelanceerd, die de opvolger moeten zijn van de modellen van de P30 serie.

De vernieuwingen ligt als vanouds vooral op cameragebied. De P40, P40 Pro en P40 Pro+ -met respectievelijk 3, 4 en 5 camera’s- de strijd aan met Apples iPhone 11-serie en de Samsung Galaxy S20. Het meest luxe model bevat net als de Samsung S20 Ultra een camera die 100 maal kan inzoomen, een grotere beeldsensor en nieuwe software voor betere foto- en videomogelijkheden.

Vanwege de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten mag de Android-telefoon van Huawei geen Google-services software bevatten, waardoor onder andere de Google Playstore ontbreekt. Huawei heeft als alternatief zijn eigen app-galery geïnstalleerd, waarin echter sommige populaire apps ontbreken. Veel daarvan zijn wel via een omweg te downloaden.

De prijzen van de nieuwe telefoons loopt uiteen van €799 tot €1399. De P40 en P40 Pro liggen vanaf 7 april in de winkel, de P40 Pro+ komt in juni.