Nieuws/Financieel
995680
Financieel

Zwatra neemt concurrent DDM over

Zwatra in Delft, specialist in zwaar transport, neemt een deel van de activiteiten van DDM in De Meern over.

Deze transportactiviteiten van DDM variëren van het verplaatsen van bouwketen, het transport van zware heistellingen tot het speciaal (al dan niet begeleid) transport van groot materieel. 

De overname door Zwatra betreft de overname van 51 voertuigen, te weten 21 trekkende eenheden en 30 getrokken eenheden. Bij DDM Transport zijn 25 personeelsleden werkzaam die mee over gaan naar Zwatra.

De overname past in het streven van Zwatra naar schaalvergroting. DDM Transport sluit qua klantengroep, wagenpark en locatie uitstekend aan bij de activiteiten van Zwatra. Zwatra verwerft op deze manier een tweedelocatie, in het midden van het land, naast haar eigen vestiging in Delft.

Zwatra is een gespecialiseerd bedrijf in zwaar transport met jarenlange ervaring. Met een breed wagenpark en ervaren medewerkers verzorgt Zwatra Transport vele vormen van zwaar transport voor een uitgebreide klantenkring in verschillende sectoren ( o.a. (petro)chemie, offshore, bouw en kabelbedrijven). Zwatra is al vanaf de oprichting in 1945 gespecialiseerd in het uitvoeren van zwaar transport. Uitzonderlijk vervoer of exceptioneel transport is voor Zwatra de standaard.

Zwatra beschikt na de overname over 65 trekkende eenheden, ruim 100 getrokken eenheden en 96 personeelsleden. Zwatra is een deelneming van investeringsmaatschappij Antea Participaties in Den Haag.