Nieuws/Financieel
995701
Financieel

Bundesbank ziet sterkere groei economie

De Duitse economie heeft in de wintermaanden duidelijk aan kracht gewonnen. Dat schrijft de Duitse centrale bank maandag in zijn maandelijkse rapport.

Volgens de Bundesbank is de aantrekkende economische dynamiek een indicatie voor verdere groei van de grootste economie van Europa in het eerste kwartaal van dit jaar. De bank wijst op de verbeterde vooruitzichten voor huishoudens en bedrijven in Duitsland. Dit zal pas goed zichtbaar worden in de groeicijfers later dit jaar wanneer de gestegen orderontvangst doorsijpelt in een toegenomen productie, aldus de Bundesbank.

De centrale bank schreef verder dat een verdere stimulering door de buitenlandse vraag en een aanhoudende robuuste binnenlandse economie cruciaal zijn voor de aantrekkende economische groei.

0,4 procent groei

Het Duitse federale bureau voor de statistiek maakte vrijdag bekend dat de economie in het vierde kwartaal van vorig jaar met 0,4 procent is gegroeid op kwartaalbasis, na een vooruitgang met 0,3 procent in het voorgaande kwartaal.

Over heel 2013 was sprake van een groei van de Duitse economie met 0,4 procent. De Duitse regering maakte vorige week bekend voor 2014 een groei te verwachten van 1,8 procent en 2 procent in 2015.