Nieuws/Financieel
995769
Financieel

'Bod Spaans Ferrovial op Britse luchthavens'

Het Spaanse bouw- en vastgoedbedrijf Ferrovial wil volledig eigenaar worden van drie Britse luchthavens die nu nog deel uitmaken van de Heathrow-groep. Dat meldde persbureau Reuters maandag op gezag van ingewijden.

Ferrovial is met een belang van 25 procent grootaandeelhouder van Heathrow Airport Holdings (HAH). Dat is het moederbedrijf van de Londense luchthaven Heathrow en van de kleinere vliegvelden van Aberdeen, Glasgow en Southampton.

Het Spaanse bedrijf ziet de luchthavens als een mogelijkheid om groei te realiseren buiten de zwaar aangeslagen bouwsector in eigen land. De overige aandeelhouders van HAH willen evenwel de focus richten op Heathrow en de overige luchthavens afstoten.

1 miljard euro

Volgens het Spaanse dagblad Expansión is Ferrovial bereid om circa 1 miljard euro op tafel te leggen voor de drie luchthavens. De krant vermeldde geen bronnen.

Ferrovial nam het moederbedrijf van Heathrow, dat toen nog British Airport Authority (BAA) heette, in 2006 voor ruim 10 miljard pond over. De afgelopen jaren verkocht het Spaanse bedrijf een deel van de aandelen met winst om met de opbrengst zijn schuld te verlagen.