Nieuws/Financieel
995777
Financieel

Heijmans onderhoudt ministeries

Bouwbedrijf Heijmans gaat de nieuwe huisvesting van de ministeries van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het Haagse Wijnhavenkwartier beheren en onderhouden. De opdracht van de Rijksgebouwendienst heeft een looptijd van 18 jaar en is circa 25 miljoen euro waard. Dat maakte Heijmans maandag bekend.

Het is het grootste kantoor van de rijksoverheid, met een totale brutovloeroppervlakte van ruim 131.000 vierkante meter en twee torens van 146 meter hoog. De werkzaamheden voor Heijmans beginnen eind deze maand en lopen tot begin december 2032.

Heijmans gaat ook de voormalige huisvesting van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onder handen nemen om ruimte te bieden aan 170 appartementen, 224 parkeerplaatsen en circa 1300 vierkante meter aan commerciële ruimte. Ook wordt daar nog eens ruim 13.000 vierkante meter voor de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden gerealiseerd.

Het gebouw in het Wijnhavenkwartier werd op 17 oktober officieel geopend door koning Willem-Alexander. De bouw begon in 2008.