Nieuws/Financieel
995786
Financieel

Wall Street viert Presidents Day

De aandelenbeurzen in New York zijn maandag gesloten vanwege de viering van Presidents Day. De handel op Wall Street zal dinsdag weer aanvangen. In de Verenigde Staten, waar het jaarcijferseizoen al over het hoogtepunt heen is, staan deze week nog wel publicaties van toonaangevende bedrijven als Coca-Cola, Wal-Mart en Hewlett Packard op het programma.

Op macro-economisch vlak gaat de aandacht deze week onder meer uit naar de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie en dienstensector, de inflatiecijfers en cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. Ook worden woensdag de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve vrijgegeven. Mogelijk valt daaruit meer op te maken over de plannen van de Fed ten aanzien van de afbouw van zijn steunmaatregelen.

De graadmeters op Wall Street sloten vrijdag na een aarzelend begin opnieuw met winst. De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent hoger op 16.154,39 punten. De S&P 500 steeg 0,5 procent tot 1838,63 punten en de Nasdaq klom 0,1 procent tot 4244,03 punten.