Nieuws/Financieel
996638
Financieel

NSE boekt verlies

New Sources Energy (NSE) heeft in het boekjaar 2012/2013 een verlies in de boeken gezet van 61.000 euro. Dat maakte de onderneming donderdag bekend. Een jaar eerder kwam het negatieve resultaat uit op 160.000 euro.

Het verslagjaar betreft een gebroken boekjaar, lopend van 1 oktober 2012 tot en met 30 september 2013. Onlangs kondigde NSE aan de administratie van de vennootschap over dit boekjaar nogmaals te beoordelen om ,,een correcte toerekening te maken van de kosten voor en na de overname''. Op basis van de informatie uit dit onderzoek is het nieuwe bestuur nu akkoord gegaan met deze jaarrekening.

Het is de bedoeling van Nieuw Hollands Groen om ,,binnen afzienbare tijd'' activiteiten in NSE in te brengen die betrekking hebben op het exploiteren van onder meer duurzame energievormen.

Eigen vermogen

Het eigen vermogen bedroeg per 30 september 2013 4000 euro.

Ook over het eerste kwartaal, van 1 november tot en met 31 december vorig jaar, is geen omzet gerealiseerd en de resultaten van de vennootschap bestaan uit de algemene en beheerskosten. Door het vooralsnog ontbreken van operationele activiteiten is de financiële positie van NSE naar eigen zeggen stabiel.