Nieuws/Financieel
996711
Financieel

Nieuwe operationeel directeur Schiphol

Birgit Otto treedt per 1 september toe tot de directie van luchthavenbedrijf Schiphol. Zij is de opvolger van operationeel directer Ad Rutten, die dan met pensioen gaat. Dat maakte Schiphol donderdag bekend.

Otto (50) is sinds 2001 in dienst bij Schiphol en heeft nu een directeursfunctie net onder het topbestuur. Zij werkte eerder voor rederij Nedlloyd. Volgens topman Jos Nijhuis heeft Otto bewezen leiding te kunnen geven aan de complexe operatie van de luchthaven. ,,We zien in haar dan ook een waardige opvolger van Ad Rutten'', zei hij.

Rutten werkte sinds 1979 bij Schiphol in verscheidene functies. Tussen 1999 en 2005 maakte hij een uitstapje naar luchtvaartmaatschappij KLM, waar hij verantwoordelijk was voor gronddiensten en onderhoud. ,,We zijn Ad Rutten buitengewoon erkentelijk voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de luchthaven Schiphol in het bijzonder en voor de luchtvaart in Nederland in het algemeen'', aldus Nijhuis.

De directie van Schiphol bestaat verder uit financieel directeur Els de Groot en commercieel directeur Maarten de Groof.