Nieuws/Financieel
996899
Financieel

'Ordina toont verbetering'

Het aandeel Ordina ging donderdag bij de opening van de beurshandel hard omlaag, na de presentatie van een fors nettoverlies over 2013. Volgens analisten wijzen de cijfers van de automatiseerder echter vooral op verbetering.

SNS Securities wees op de omzet die zowel in het derde als het vierde kwartaal van vorig jaar is gegroeid en de marge die in de laatste 3 maanden van 2013 verbeterde. Daarbij zal de vorig jaar afgeronde reorganisatie zorgen voor een verdere verbetering in 2014.

Volgens Rabobank waren de resultaten van Ordina duidelijk beter dan verwacht. Het terugkerende bedrijfsresultaat (rebitda) van 2013 was met 16,3 miljoen euro 16 procent hoger dan de bank voorspelde. Het bedrijf bouwde verder de schuld veel sterker af dan verwacht.

Schuld verder omlaag

ING sprak ook van sterke resultaten, waarbij de ebitda in het vierde kwartaal bijna een kwart hoger was dan verwacht. Dankzij de sterke cash flow ging de schuld veel verder omlaag dan de prognose van ING, die volgens de bank al aan de optimistische kant was. Ordina gaf geen verwachtingen voor 2014, maar volgens ING bestempelt het bedrijf de huidige omstandigheden als een licht herstel.

Rabo hield vast aan de plek van Ordina op de 'conviction buy list'. Ook ING adviseert aandelen Ordina te kopen, bij SNS staat het aandeel op hold.

Beleggers leken minder overtuigd van de vorderingen bij Ordina. Het aandeel stond donderdag rond 9.45 uur met een verlies van ruim 3 procent, tot 1,95 euro, onderaan de AScX-index. Daarmee werd het aanvankelijke verlies van bijna 10 procent wel aanzienlijk beperkt.