Nieuws/Financieel
996944
Financieel

Resultaten Applied Materials omhoog

De Amerikaanse chiptoeleverancier Applied Materials heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet met 10 procent verhoogd tot 2,2 miljard dollar (1,6 miljard euro) ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat maakte het bedrijf woensdag nabeurs bekend.

De nettowinst steeg tot 253 miljoen dollar, van 183 miljoen dollar in de voorgaande periode. De orderontvangst nam op kwartaalbasis met 9 procent toe naar 2,29 miljard dollar. Volgens Applied Materials was er sterke vraag naar de nieuwe technologie van het bedrijf voor geavanceerde transistors en NAND-geheugentechnologie.

Topman Gary Dickerson zei in een toelichting dat de kwartaalresultaten aan de hoge kant van de afgegeven bandbreedte waren en dat er een gezond investeringsklimaat heerst bij zijn klanten.

Applied Materials verwacht voor het lopende kwartaal een omzetgroei met 3 tot 10 procent, geholpen door chipbedrijven die hun productietechnologie willen moderniseren. In september vorig jaar kondigde het bedrijf nog de overname van het Japanse Tokyo Electron voor 9,4 miljard dollar aan.