Nieuws/Financieel
997796
Financieel

Propertize zet stap in herfinanciering

Propertize, de voormalige vastgoedtak van het genationaliseerde financiële concern SNS Reaal, heeft een eerste stap gezet in zijn herfinanciering. Met een plaatsing van door de Staat gegarandeerde leningen met een looptijd van 5 jaar werd 600 miljoen euro opgehaald, zo meldde Propertize maandag.

De Nederlandse staat staat garant voor het gehele fundingprogramma van Propertize, dat een omvang van ruim 4,05 miljard euro heeft. Bij kredietbeoordelaars Fitch en Moody's heeft het programma de hoogst haalbare rating (respectievelijk AAA en Aaa) gekregen.

Propertize heette voorheen SNS Property Finance, en was grotendeels verantwoordelijk voor de grote problemen die SNS Reaal op de rand van de afgrond brachten. Het concern werd ruim een jaar geleden genationaliseerd.

Eind december werd Property Finance losgeknipt van de rest van het bank- en verzekeringsconcern en omgedoopt tot Propertize. Het is de bedoeling dat de portefeuille van vastgoedfinancieringen en vastgoed de komende jaren geleidelijk wordt afgebouwd.