Nieuws/Financieel
998687
Financieel

Altice haalt 1,5 miljard op met beursgang

Kabelexploitant Altice heeft met zijn gang naar de Amsterdamse beurs in totaal 1,5 miljard euro opgehaald. Dat maakte de internationaal actieve kabelexploitant donderdag bekend.

Altice plaatste op 31 januari voor 1,3 miljard euro aan aandelen. Via de zogeheten over-allotmentperiode is de opbrengst uiteindelijk opgelopen tot 1,5 miljard euro. In totaal zijn ruim 53 miljoen aandelen geplaatst.

Altice maakte donderdag verder bekend zijn belang in Numericable Group met 10 procent te hebben uitgebreid tot 40 procent. Het Luxemburgse bedrijf kocht 12,4 miljoen aandelen voor 317 miljoen euro. Altice heeft nu een meerderheid van de stemmen in het bestuur van Numericable.

Het in Luxemburg gevestigde Altice is actief in Frankrijk, België, Luxemburg, Portugal, Zwitserland, Israël en de overzeese gebieden van Frankrijk. Het bedrijf biedt in die landen televisie, internet en vaste telefonie via de kabel en is daarmee vergelijkbaar met Ziggo en UPC. Altice boekte in de eerste 9 maanden van vorig jaar een omzet van 2,4 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg 1 miljard euro.