Nieuws/Financieel
998704
Financieel

CNV in de clinch met Luxaflex

Vakbond CNV Vakmensen heeft raambekledingsbedrijf Luxaflex donderdag een ultimatum gesteld. Uiterlijk maandag om 18.00 uur moet er een goed sociaal plan liggen voor de circa 60 medewerkers die in de loop van dit jaar hun baan verliezen, anders volgens acties in de vorm van werkonderbrekingen of stakingen.

Hunter Douglas, het moederbedrijf van Luxaflex, wil de productie die nu in het Groningse Tolbert plaatsvindt uit kostenoverwegingen verplaatsen naar Tsjechië. CNV wil dat er een goed sociaal plan komt met voldoende keuzevrijheid voor de mensen die daardoor zonder werk komen te zitten. Onderhandelingen daarover zijn volgens de bond echter vastgelopen.

Een woordvoerder van Hnter Douglas liet donderdag weten dat het huidige sociaal plan redelijk en realistisch is. Het bedrijf beraadt zich nog op het ultimatum van de vakbond en verwacht vrijdag met een reactie te komen.

Volgens CNV Vakmensen rekent Hunter Douglas zich rijk bij het voornemen om de productie te verplaatsen. Uit onderzoek van de ondernemingsraad van het bedrijf zou blijken dat de verhuizing ,,niet gaat opleveren wat ervan wordt verwacht'', aldus de vakbond. De woordvoerder gaf daarop aan dat die berekeningen niet overeenkomen met de bevindingen van Hunter Douglas. ,,Onze berekeningen laten helaas een ander beeld zien'', stelde hij.