Nieuws/Financieel
998918
Financieel

Bedrijfsresultaat Hydratec hoger dan verwacht

Machinebouwer Hydratec Industries heeft vorig jaar een hoger bedrijfsresultaat gehaald dan eerder werd voorzien dankzij hogere omzetten in de laatste maanden van het jaar. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het bedrijfsresultaat bedroeg circa 6,5 miljoen euro, een daling van 8 procent ten opzichte van 2012. Begin november hield het bedrijf nog rekening met een daling van 30 procent op jaarbasis.

In december werden nog grote projectorders opgeleverd bij het onderdeel Agri & Food Equipment waarmee de omzet over het jaar uitkwam op circa 110 miljoen euro. De nettowinst bedraagt naar verwachting 4 miljoen euro in vergelijking met 4,7 miljoen euro in 2012. Hydratec maakt de definitieve jaarcijfers bekend op 26 maart.

Volgens algemeen directeur Roland Zoomers was het tot het allerlaatste moment onzeker of een klant bij Agri & Food Equipment ,,zou afnemen''. Dat was de onzekerheid uit de eerdere verwachting, toen Hydratec nog uitging van een daling van het bedrijfsresultaat met 30 procent. ,,Het gaat om miljoenen, grote projectleveringen kunnen een fors verschil maken'', aldus Zoomers. Hij wilde desgevraagd niet aangeven hoe de eerste maand van het nieuwe jaar is verlopen.