Nieuws/Financieel
998954
Financieel

'Volumeverbetering Akzo bevestigd'

Uit de cijfers die AkzoNobel donderdag over het vierde kwartaal en heel 2013 presenteerde, valt op te maken dat de verbetering in volumes, die al in het derde kwartaal merkbaar was, nu wordt bevestigd. Dat schrijven analisten van SNS Securities donderdag.

Voor Specialty Chemicals was dit het eerste kwartaal met positieve volumes. De verbetering bij Deco werd onder meer gesteund door lagere grondstofprijzen.

SNS noemt de resultaten ,,niet spectaculair maar wel gezond'' en handhaaft zijn hold-advies. Het koersdoel van 44,00 euro zal worden herzien.

Resultaten

KBC zei dat de resultaten van Specialty Chemicals iets beter waren dan verwacht, terwijl de coating-activiteiten iets onder de verwachting lagen. De bank vindt de opmerking van AkzoNobel dat er eerste tekenen zijn van stabilisatie, positief. Het bedrijf, dat volgens KBC hard werkt aan de verbetering van de efficiëntie, zal goed kunnen profiteren van een herstel van de (internationale) economie en van de bouwmarkt. KBC hanteert een koersdoel van 57 euro en een accumulate-advies.

Op de beurs in Amsterdam noteerde AkzoNobel ruim bovenaan de AEX met een plus van 4,4 procent op 55,29 euro.