Nieuws/Financieel
998997
Financieel

'Correctie is koopkans'

De recente daling op de aandelenbeurzen door onrust in opkomende markten is een vooral een kans om in te stappen. Dat zegt een meerderheid van de deelnemers aan de DFT-poll.

Beurzen wereldwijd gingen recent hard onderuit door zorgen over de valuta van opkomende markten. De vrees was dat ook de wereldeconomie op een lager pitje zou gaan draaien.

Daarom vroegen we uw mening op de stelling 'De recente correctie biedt een koopkans'. Hoewel de meningen verdeeld zijn, kozen de meeste stemmers (31%) voor de optie 'Eens, er zijn nog nauwelijks alternatieven voor aandelen'. Daarnaast koos 23% voor 'Eens, het wereldwijde economisch herstel is niet aangetast'.

Doorgeschoten

Eveneens 23% van de stemmers vindt het nog te vroeg om in te stappen. Zij kozen voor het antwoord 'Oneens, de koersen zijn nog steeds te ver doorgeschoten'. En nog eens 23% denkt dat de opkomende markten de koersen voorlopig blijven drukken.

"Mijn visie als handelaar is dat het op koers/winstverhoudingsniveau op sommige plekken nog wat duur is, maar dat aandelen op langere termijn aantrekkelijk zijn" zegt Frank Bonsee van ABN Amro. "Ga maar na: de kwartaalcijfers die Europese bedrijven hebben gepubliceerd zijn niet 'je van het', maar ook niet heel slecht. Daarnaast is er nog geld voor overnames, door bedrijven en door private equity."

Wachten

Natuurlijk kunnen beleggers even wachten met instappen tot de onrust wat geluwd is, zegt Bonsee. "Maar we moeten ons ook niet gek laten maken. Doordat sommige opkomende landen problemen hebben met hun valuta gaat het niet ineens in de hele wereld slecht."

De ABN-handelaar vervolgt: "Ik denk dat de correctie een technische reactie is op een mooie trend omhoog die we een paar jaar terug hebben ingezet. En die trend zie ik voorlopig nog niet afbreken."