Nieuws/Financieel
999016
Financieel

Nikkei sluit licht lager

De effectenbeurs in Tokio is donderdag licht lager gesloten na een schommelende handelssesie. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag en het officiële Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag verschijnt. De Nikkei eindigde 0,2 procent in de min op 14.155,12 punten.

Bij de bedrijven stond Mazda Motor in de belangstelling. Het aandeel kreeg er 4,3 procent bij nadat de Japanse autofabrikant zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar opwaartse bijstelde. Sony steeg 1,5 procent in afwachting van de kwartaalresultaten die het elektronicaconcern na de slotbel naar buiten brengt. Het aandeel steeg een dag eerder nog bijna 5 procent op berichten dat Sony zijn computertak wil verkopen aan een investeringsfonds.

De andere belangrijke aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen donderdag omhoog. De All Ordinaries in Sydney sloot 1,2 procent hoger nadat de Australische handelsbalans onverwacht een overschot liet zien dankzij de export naar China. De Kospi in Seoul klom 0,9 procent en in Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,2 procent hoger in de middaghandel. In China is de beurs nog altijd gesloten vanwege de viering van het Chinees Nieuwjaar.