Nieuws/Financieel
999312740
Financieel

Mediahuis wil uitbreiden naar Duitsland

Mediahuis, moedermaatschappij van onder meer NRC, NHD en De Telegraaf voert verregaande onderhandelingen over een mogelijke overname van de uitgever van Aachener Zeitung.

Mediahuis en AVG, oprichter en eigenaar van de 70% van de aandelen van Medienhaus Aachen, geven in een gezamenlijke verklaring aan dat de onderhandelingen waarschijnlijk binnenkort worden afgerond.

Naast het uitgeven van de kranten Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten houdt Medienhaus Aachen zich bezig met print, digitale media, radio, drukwerk, logistiek, beurzen en postdiensten. Met 400 personeelsleden wordt een jaarlijkse omzet van €80 miljoen gerealiseerd. Mediahuis zet jaarlijks meer dan een miljard euro om.

Ceo Gert Ysebaert van Mediahuis meldt dat na eerdere overnames in de Benelux en Ierland uitbreiding van de activiteiten naar de Duitse regio Nordrijn-Westfalen een logische volgende stap is. „Het gebied sluit niet alleen geografisch aan bij onze bestaande activiteiten, maar in Aachener Verlagsgesellschaft hebben we ook een sterke potentiële partner gevonden met sterke merken en mensen, die een mooie toegevoegde waarde kunnen bieden aan ons portfolio en onze organisatie.”