Nieuws/Gesponsord
1388757
Gesponsord
Gesponsord door Reaal
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.

Regel dit en je bespaart geld en ellende

Wanneer je partner overlijdt, komt er een hoop op je af. Dan is een overlijdensrisicoverzekering wel zo prettig. Ook als je in een huurhuis woont. Maar er zijn meer gevallen waarbij de juiste verzekering je als huurder een hoop ellende kan besparen.

1. Je partner overlijdt

Naast het emotionele gemis bij het verlies van een partner valt ook een deel van de inkomsten weg. Gevolg: je moet de maandelijkse huur in je eentje opbrengen. Het laatste wat je wilt is dat je daardoor op zoek moet naar een goedkoper huis. Met een overlijdensrisicoverzekering bescherm je jezelf tegen dit inkomensverlies.

2. Je ex-partner overlijdt

Als je gescheiden bent, heb je kans dat je financieel afhankelijk bent van je ex. Als hij of zij overlijdt, draag je de lasten van de huurwoning alleen. Door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering op het leven van de alimentatiebetaler (je ex) verzeker je jezelf van een stabiele inkomstenbron als je ex overlijdt.

3. Je inboedel loopt schade op

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig hoef je als huurder het huis zelf niet te verzekeren, maar je inboedel wel. Met een inboedelverzekering verzeker je je spullen tegen bijvoorbeeld diefstal, storm of brand.

4. Je veroorzaakt per ongeluk schade

Wil je je indekken voor het geval je een ruit kapotmaakt? Check dan bij je verhuurder wie er verantwoordelijk is voor de schade. Ben jij dat als huurder? Dan is het verstandig om een glasverzekering af te sluiten bij je inboedelverzekering.

5. Je hebt een conflict met je verhuurder

Je hoopt dat het nooit gebeurt: je krijgt ruzie met je verhuurder omdat hij een lekkage niet repareert waardoor jouw vloer schade oploopt. Als je er niet uitkomt met je verhuurder is een gang naar de rechter vaak de enige optie. En dan is een rechtsbijstandsverzekering wel zo fijn.

Wist je dat?

  • Je als 27-jarige al voor € 7,17 per maand een overlijdensrisicoverzekering afsluit voor een bedrag van 100.000 euro voor een periode van 10 jaar?
  • Je een overlijdensrisicoverzekering kan meenemen naar een toekomstige koopwoning?
  • Het bij sommige verzekeraars mogelijk is om ook je inboedel buitenshuis te verzekeren?
  • Aanpassingen die je zelf aan je huurwoning hebt gedaan, niet altijd zijn verzekerd?

Meer tips voor regelaars: kijk op reaal.nl/lekker-wonen