Nieuws/Gesponsord
1806447457
Gesponsord
Gesponsord door Geld.nl
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.

Autoverzekering jongeren twee keer zo duur

Jonge automobilisten zijn kapitalen kwijt aan een autoverzekering. Onderzoek wijst uit dat bestuurders tot 21 jaar ruim twee keer zoveel premie betalen als de gemiddelde automobilist in ons land.

De torenhoge premies voor jongeren komen aan het licht door onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Uit gegevens van 25.000 automobilisten die op de website een vergelijking maakten voor hun autoverzekering, blijkt dat bestuurders tot 21 jaar gemiddeld 2.007 euro per jaar aan premie betalen. Het gemiddelde over alle bestuurders ligt op 944 euro per jaar.

Autoverzekering jongeren ’dramatisch’

Automobilisten tussen de 21 en 25 jaar zijn wel iets goedkoper uit, maar betalen ook nog steeds gemiddeld 1.371 euro per jaar aan verzekeringspremie. Vanaf 25 jaar hoeven automobilisten met gemiddeld 928 euro per jaar ineens veel minder diep in de buidel te tasten.

“Dat je als jonge bestuurder meer betaalt is natuurlijk niet heel vreemd. Je hebt weinig of geen schadevrije jaren en omdat je nog niet zoveel ervaring op de weg hebt, is de kans op schade groter”, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl. “Maar ruim tweeduizend euro per jaar is natuurlijk dramatisch. Met zo’n prijs is een autoverzekering eigenlijk niet meer te betalen als je jong bent.”

Over Geld.nl

Geld.nl is een onafhankelijke financiële vergelijkingssite. Onder het motto ‘Besparen maakt alles leuker!’ helpt de site consumenten eenvoudig de beste en voordeligste financiële producten te vinden en zo honderden euro’s per jaar te besparen.

Op Geld.nl worden naast autoverzekeringen, ook woon- en reisverzekeringen, leningen en nog veel meer financiële producten vergeleken. Geld.nl is bijvoorbeeld in Nederland de partij die het grootste aanbod verzekeraars en banken vergelijkt in modules. De vergelijkingen zijn transparant en 100% onafhankelijk. Geld.nl is, als één van de weinige vergelijkers, aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken.