Nieuws/Gesponsord
2126644582
Gesponsord
Gesponsord door TOTO
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.

Oranje moet ‘cadeautje van de loting’ nu dankbaar uitpakken

De fans blijven – net als de bookmakers – geloven in Oranje.

De fans blijven – net als de bookmakers – geloven in Oranje.

Dat Oranje uit de pot met sterke landen (en het thuisland) Qatar lootte, kan een welkom cadeautje blijken te zijn geweest. Al kunnen op papier zwakkere landen dit toernooi nog verrassend uit de hoek komen. Met TOTO – een vertrouwde partner van de KNVB – blikken we vooruit op een wedstrijd waarvan velen toch hadden gedacht dat die niet spannend meer zou zijn.

De fans blijven – net als de bookmakers – geloven in Oranje.

De fans blijven – net als de bookmakers – geloven in Oranje.

Na een stroeve start - maar nog wel winst - tegen Senegal, was het spel tegen Ecuador ronduit bedroevend en kwam Oranje eigenlijk nog goed weg met een gelijkspel. Ondanks dat de eerste duels dus weinig houvast bieden, zien de bookmakers van TOTO Nederland als torenhoge favoriet voor vanmiddag 16 uur. Wint Nederland, dan krijg je 1,16 keer je inzet terug. Bij winst van Qatar krijg je 18 keer je inzet.

Dikke winst kan belangrijk zijn

Dat deze wedstrijd nog spannend is, heeft Oranje aan zichzelf te danken. In deze poule had dit laatste duel een formaliteit moeten zijn, of hooguit nog belangrijk voor de eerste plaats in de poule. Dan loot je voor de volgende ronde een nummer 2 van een andere poule en dat is waarschijnlijk een op papier mindere tegenstander dan een nummer 1 die je loot als je 2de wordt.

Nederland moet nu een resultaat behalen om zeker te zijn van een langer verblijf op dit WK. En het liefst eigenlijk met groot verschil winnen om eerste in de poule te worden. Ook met een gelijkspel – wat 7,75 keer je inzet oplevert - zijn we in ieder geval door naar de achtste finales.

Onbekende tegenstanders zijn lastig

De wedstrijd is bijzonder voor Oranje. Nog nooit speelde Nederland namelijk tegen Qatar. Het is dan ook onduidelijk hoe wij met deze tegenstander omgaan. Nederland heeft dit toernooi aantoonbaar moeite met voor ons relatief onbekende tegenstanders en Qatar zal het toernooi voor eigen publiek goed willen afsluiten.

Deze wedstrijd van onze Oranjehelden nog spannender maken? Je kunt je nu heel eenvoudig registreren. Ben je nieuw bij TOTO? Zet dan 10 euro in op bijvoorbeeld het Nederlands Elftal en ontvang 50 euro aan Gratis Weddenschappen.

Qatar is opgestoomd

Qatar is de laatste jaren aan een fikse opmars bezig. Het land is opgeklommen tot de 50ste plaats van de wereldranglijst, nadat het lange tijd onder de 100ste plaats bungelde. Hoogtepunt uit de niet zo lange geschiedenis van Qatar als voetballand – het speelde pas in 1970 zijn eerste interland – is de winst van de meest recente Azië Cup in 2019.

Onderschatten moeten we deze tegenstander dus niet en al helemaal niet gezien de vorm waarin Oranje momenteel verkeert. Hoewel de bookmakers van TOTO - de grootste aanbieder van sportweddenschappen en sinds 1957 een trotse partner van het Nederlandse voetbal – weinig vertrouwen hebben in een goed resultaat voor de Qatari, zullen zij wel iets willen laten zien aan het thuispubliek. Toch hebben de bookmakers veruit het grootste geloof in een kleine overwinning voor Nederland. Zo levert een 2-0 overwinning 2,18 je inleg op.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+