Nieuws/Gesponsord
2235223
Gesponsord
Gesponsord door Reaal
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.

Uit elkaar, maar voor de kinderen samen naar Spanje

Een paar jaar geleden besloten Angela Mooij (44) en haar ex te scheiden. “Een scheiding is altijd wennen, maar als het dan eenmaal gebeurt moet je goed blijven communiceren. Ook als je op vakantie gaat”, aldus Angela.

“De eerste keer dat mijn ex met onze kinderen op vakantie ging zonder mij was wel gek. Ze gingen niet ver, naar Limburg, maar je hoort er toch niet meer bij. Om je kinderen op dit soort momenten niet te zien is echt wennen; het scheiden van je partner is daarmee vergeleken makkelijk.” Op dit soort momenten stond ze even stil bij de veranderingen in haar leven, maar ging ze daarna vol goede moed weer door.

Samen in de zon

“Ik werd ruim een half jaar later weer op slag verliefd en gelukkig klikte dat onwijs goed met de kinderen, en ook mijn ex ging er heel relaxt mee om. We spraken dan ook af om de zomervakantie zo leuk mogelijk voor iedereen te maken. Mijn ex ging met de kids naar Spanje, en als verrassing stond ik een paar weken later klaar om nog eens een paar weken met hen daar door te brengen. De kinderen hoefden zo maar een keer te reizen en konden toch met papa én met mama op vakantie. Ze vonden het wel vervelend dat hun vader alleen terug moest, wat natuurlijk heel lief was van ze.”

Goed geregeld

Als je gaat scheiden komt er veel bij kijken. Naast het emotionele aspect heb je ook de zorg dat het papierwerk goed geregeld is. Een aandachtspuntje. Ook voor Angela. “Ik weet dat je een formulier moet meenemen op vakantie, waarin je ex akkoord geeft op je reis met de kinderen. Echt uitgebreid hebben we het er niet over gehad, maar hij nam ‘t keurig mee. Ik stem altijd goed met mijn ex af hoe de kinderen verzekerd zijn. Ik wil niet dat de kids tussen wal en schip raken.”

Tips van Reaal

- Het is belangrijk om vooraf na te gaan op beide polissen wie precies verzekerd is. Kinderen van gescheiden ouders kunnen op de reisverzekering van beide ouders zijn meeverzekerd. Op de doorlopende reisverzekering van Reaal zijn kinderen meeverzekerd als zij nog bij de verzekeringnemer of de andere ouder thuis wonen.

- Bij de meeste reisverzekeringen kan het verzekeringsgebied gekozen worden. Europa of overal ter wereld.

- Een scheiding kan leiden tot inkomensverlies en daarom mag een bespaartip niet ontbreken. Doe een check of je misschien voordeliger uit bent met een kortlopende reisverzekering. Als je een beperkt aantal dagen per jaar op vakantie gaat en geen dure reizen maakt, kan een kortlopende reisverzekering voordeliger zijn dan een doorlopende reisverzekering.

- Als je nog jonge kinderen hebt kan dat voordelig zijn voor de premie. Bij sommige verzekeraars zijn kinderen tot 5 jaar standaard meeverzekerd. Bij Reaal zijn kinderen tot 5 jaar meeverzekerd met de doorlopende reisverzekering.

- Kijk dus altijd goed in de voorwaarden van je verzekeringen om te weten of je kinderen zijn meeverzekerd. Heb je daarover vragen? neem dan contact op met je verzekeraar.

Wat voor soort vakantieganger ben jij? Doe de test en krijg 25% korting op je fotoalbum!

Voor meer informatie, kijk op www.reaal.nl/regelaar.