Nieuws/Gesponsord
437656273
Gesponsord
Gesponsord door Essent
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.

Dit is de overeenkomst tussen je huis en koffie

‘Wat is de overeenkomst tussen koffie en je huis?’ Rarara, wat zou dat nou toch zijn? Het klinkt als een grap, maar dat is het niet. Er is wel degelijk een heel logische gelijkenis. En toch zien velen van ons die niet.

Wie weleens koffie mee heeft genomen buitenshuis (en wie heeft dat nou niet?), doet het zwarte goud vrijwel altijd in een thermoskan. Het is zo logisch dat je er niet eens meer over nadenkt. De drank is warm en dat wil je graag zo houden. Het principe van de thermoskan zorgt ervoor dat de warmte niet kan ontsnappen.

Voel je ‘m al aankomen? Dat is natuurlijk exact wat we ook in ons huis graag willen. De warmte die jij er door middel van verwarming instopt, moet daar natuurlijk wel blijven. En toch behandelen we koffie over het algemeen beter dan onze eigen woning. Slechts driekwart van de woningen is volgens Milieu Centraal voldoende geïsoleerd.

Bekijk je besparing

Om dan toch maar echt even een slechte grap te maken: als koffie in een thermos kan, dan kan je huis dat ook!

Gelukkig zien steeds meer mensen in dat isoleren niet alleen voor een aangename temperatuur zorgt, maar dat het ook heel veel geld kan schelen. Hoeveel? Dat kun je nu eenvoudig checken bij Essent. Je vult je adres in en krijgt gelijk voorgeschoteld hoeveel je kunt besparen met de verschillende soorten isolatie. En je kunt meteen even kijken wat je vrienden kunnen besparen. Toch een leuke binnenkomer als je binnenkort weer een borrel bij ze mag halen.

De laatste jaren hebben specialisten hard gewerkt aan het vereenvoudigen en verbeteren van woningisolatie. Dat heeft ertoe geleid dat het helemaal niet zo duur meer is als menigeen denkt. Bovendien is het vaak al binnen een dag geregeld. Op zich best een apart idee dat je bij wijze van spreken morgen al in een veel warmer huis kunt wonen en vanaf dan ook direct met besparen begint.

Voor isolatie-expert Arnold Molema, de servicepartner van Essent is het een heel logisch verhaal dat je je huis goed laat isoleren.Je woning is net als je eigen lichaam. Je isoleert je lichaam bij kou toch ook met kleren. Bij je woning vormt isolatie die kleding.”

Ook in de zomer profijt

Niet alleen in de kille wintermaanden heb je profijt van een goed geïsoleerde woning. Isolatie werkt namelijk twee kanten op. Je houdt niet alleen de binnentemperatuur binnen, ook de invloeden van buitenaf hou je buiten de deur. Dus in de zomer dringt de warmte minder snel je huis in en heb je een lekker koele woning.

Van goed isoleren heb je gewoon jarenlang plezier. Sterker nog; hoe langer je in een huis woont, hoe meer je gaat besparen, dus hoe leuker het wordt.

Het is bij Essent dus heel eenvoudig om te checken hoeveel je kunt besparen. Wil je daarnaast nog verder worden geholpen, dan kun je gratis een adviesgesprek aanvragen. Wie weet onder het genot van een bakkie koffie.