Nieuws/Gesponsord
55320211
Gesponsord
Gesponsord door TOTO
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.

Oranje jaagt tegen Ecuador op volgende ronde én record

Het moet wel heel raar lopen mocht het Nederlands Elftal plaatsing voor de achtste finales van het WK nog mislopen als het vanmiddag om 17 uur afrekent met Ecuador. Maar de volgende ronde is niet het enige wat er te bereiken valt. Met TOTO – officieel partner van de KNVB – blikken we vooruit op het duel waarbij heel wat op het spel staat

Na acht jaar lonkt voor Oranje eindelijk weer eens de volgende ronde op een WK. De winst op Senegal - op papier de sterkste tegenstander uit de poule – heeft Nederland een vliegende start opgeleverd, ondanks dat het een stroeve wedstrijd was. Ecuador is de volgende horde en wat daarvan te verwachten valt, is niet geheel duidelijk. De bookmakers van TOTO zien Nederland wel als favoriet. Als Oranje wint, krijg je 1,81 keer je inzet terug. Bij winst van Ecuador is de buit 4,65 keer je inleg.

Nederland speelde slechts twee keer eerder een (oefen)interland tegen Ecuador en won er daarvan slechts één met 1-0. Het andere duel werd een gelijkspel. Als er nu weer gelijk wordt gespeeld, levert dat je bij TOTO 3,55 keer je inzet op. Ecuador won de eerste groepswedstrijd redelijk gemakkelijk met 2-0 van Qatar en kan bij winst op Oranje dus ook een belangrijke stap zetten.

Wereldrecord voor het grijpen

Natuurlijk is het behalen van de volgende ronde het voornaamste doel van Oranje. Wint het Nederlands Elftal, dan krijg je niet alleen 1,81 keer je inzet terug, maar kunnen de Oranje-mannen ook het wereldrecord vestigen van meest gewonnen WK-groepsduels achter elkaar.

Tot dusverre staat dat record op naam van Brazilië met een reeks van 8, maar Nederland staat met de gewonnen wedstrijden van 2010, 2014 en die op Senegal momenteel op 7. Met na Ecuador de ogenschijnlijk makkelijkste tegenstander (Qatar) nog op het programma, kan het Nederlands Elftal wereldrecordhouder worden met 9 gewonnen groepsduels op rij.

De achtste finale

Of bij winst vandaag de vlag uit kan, hangt af van het resultaat tussen Senegal en Qatar om 14 uur. Alleen als Qatar niet wint in dat duel kan Oranje zich met winst op Ecuador direct plaatsen voor de achtste finales.

Met veel goals verschil winnen van Ecuador zou ideaal zijn, omdat het doelsaldo een rol kan gaan spelen. De quoteringen bij TOTO – de grootste aanbieder van sportweddenschappen en sinds 1957 een trotse partner van het Nederlandse voetbal - wijzen daar overigens niet op. Een winst van 4-0 levert je maar liefst 22 keer je inzet op. Het meest vertrouwen is er in een 1-0 overwinning van Nederland. Dat levert je 2,80 keer je inzet op.

Als je mee wil spelen om het WK voor jou nóg leuker te maken, kun je je nu heel eenvoudig registreren. Ben je nieuw bij TOTO? Zet dan 10 euro in op bijvoorbeeld het Nederlands Elftal en ontvang 50 euro aan Gratis Weddenschappen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+