Nieuws/Gesponsord
79882321
Gesponsord
Gesponsord door ALDI
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.

Zo viert Nederland dit jaar kerst

Nu de pepernoten hebben plaatsgemaakt voor kerstkransjes en de lichtjes weer stralen op straat en in huis, maken we ons op voor de laatste feestdagen van het jaar. Tijd om de belangrijkste vragen van de decembermaand te beantwoorden: hoe vier jij kerst? En, niet geheel onbelangrijk: wat staat er op het menu?

Met de (schoon)familie of met vrienden, een subtiel boompje of een huis vol decoratie, hertenbiefstuk of vega pasteitjes, lekker lang tafelen of juist een hele avond spelletjes spelen met z’n allen! Wij Nederlanders doen graag waar we zin in hebben, ook op traditionele feestdagen.

Luxer en specialer

We hebben, als het gaat om eten, wel een aantal dingen gemeen. Het overgrote deel van de Nederlanders geeft tussen de 100 en 150 euro uit aan het kerstdiner, blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van ALDI. De meeste Nederlanders denken dit jaar ongeveer hetzelfde bedrag te besteden aan de feestelijke maaltijd als vorig jaar. Toch verwacht 1 op de 5 iets meer uit te gaan geven.

Met kerst hebben we zin in iets speciaals. Het mag allemaal wat luxer, uitgebreider en anders dan anders. Een feesttafel vol heerlijke hapjes en drankjes! Gourmetten is ook nog steeds een grote favoriet met kerst.

Betaalbaar driegangenmenu

Mensen denken vaak dat je voor kwalitatief en lekker eten de hoofdprijs betaalt, maar dat hoeft niet. Bij ALDI vind je goede kwaliteit voor lage prijzen. De discounter heeft ook een feestassortiment met producten die de feestdagen net wat specialer maken. Weet je nog niet wat je wilt eten? Aan de hand van een aantal vragen geeft de discounter je hier tips voor een compleet en betaalbaar driegangenmenu voor kerst.

Heb jij inspiratie nodig voor het kerstdiner? Kijk voor heerlijke en betaalbare feestrecepten op Aldi.nl. Geweldige feestdagen hoeven niet duur te zijn!

Het onderzoek van GfK in opdracht van ALDI is gedaan in de eerste week november 2021, voordat de maatregelen werden aangescherpt.