PremiumKasboekComponist Paul van der Laan open over zijn financiën: ’Elke maand spaargeld inleggen om rond te komen’
20 apr.ReizenLezersreacties: ’Iedereen moet zelf weten of hij of zij ingeënt wil worden’Wekelijks peilen we via telegraaf.nl/lifestyle de mening van lezers. Deze keer: staat u al in de rij voor uw favoriete attractiepark?
20 apr.Lifestyle’Dat tsunami-alarm in Sri Lanka was wel even eng’Die ene magische reis, die dramavakantie en altijd in de koffer: reizigers delen hun ervaringen. Deze week: Sjoerd (62) en Betty Flameling (60) uit Drachten.
20 apr.Thuis & TuinAltijd al willen wonen als een prins(es)? Dit middeleeuws kasteeltje staat te koop!
20 apr.CulinairWat is eigenlijk het verschil tussen groene en gele limoenen? (en wanneer gebruik je welke?)
Premium20 apr.Thuis & TuinZien: Hugo en Joyce knappen een oude UAZ Bukhanka uit 1989 opKlussen kan op vele manieren. Van modelbouw of kunstobject tot complete verbouwingen! Deze week een kijkje bij Hugo (58) en Joyce Derrix (56) uit Amersfoort die een oude Russische offroadbus opknappen.
Premium20 apr.BinnenlandMet T-shirt op terras op 28 april? ’Uit de wind, in de zon, is het best lekker’Nu Koningsdag nadert en de terrasopening lonkt, is de grote vraag of het lekker weer wordt. Kunnen we 28 april in een T-shirt dat eerste biertje pakken bij ons favoriete kroegje voor de deur?
20 apr.LifestyleBijzonder baby-aapje geboren in Beekse BergenIn Safaripark Beekse Bergen is een bijzonder baby-aapje geboren, een kuifmangabey. Het is wereldwijd het enige jong van deze apensoort dat te zien is in een dierentuin, zo meldt Beekse Bergen. Of het ...
Premium20 apr.Thuis & TuinWoontrend: zo creëer je een kunstzinnig en kleurrijk interieurEen kunstzinnig en kleurrijk interieur is dé grote woontrend van dit moment. De vormen zijn organisch en rond, de materialen zacht en duurzaam. Trendwatcher Monique van der Reijden vertelt hoe je het ...
20 apr.LifestyleDagrecept: Lamskoteletten op zijn GrieksZoals ik al eerder schreef voel ik me thuis in Barcelona. Niet in de laatste plaats omdat je er fantastisch kunt eten. Je hebt in elke buurt wel een markt, al wandelen wij altijd ’s ochtends van de wi...
Premium19 apr.LifestyleSpijt: ’Ik koos voor mijn vriend, niet voor mijn akelige zus’“Met mijn zwager bouwde ik in de loop der jaren een soort broederband op. Toen zijn huwelijk door toedoen van mijn zus spaak liep, koos ik dan ook zijn kant.”
19 apr.En routeFietsen op een supboard; het kan! (en wel op een fietssup)Is het een supboard? Een fiets? Nee, het is een fietssup! Een sup en fiets ineen waarmee je fietsend over het water kunt.
09:30PremiumComponist Paul van der Laan open over zijn financiën: ’Elke maand spaargeld inleggen om rond te komen’
18 apr.PremiumDick (57) valt op met zijn trike: ’Onderweg veel opgestoken duimen en mensen willen ermee op de foto’
19 apr.CulinairRecept: spaghetti van aspergesChef-kok Luc Kusters van sterrenrestaurant Bolenius in Amsterdam is gek op het witte goud. Alles vindt hij lekker aan deze groente: de smaak, dat zoete zonder weer echt zoet te smaken, de mineralen. Ben je ook zo gek op asperges? Probeer dit recept van Kusters dan eens.
19 apr.ReizenMalta wil toeristen betalen om er vakantie te vierenIn plaats van alleen maar geld uitgéven op vakantie, geld toegestopt krijgen. Klinkt best goed, toch? Wie (straks) op vakantie gaat naar Malta, komt met een vollere portemonnee weer terug.
19 apr.WetenschapMarshelikopter maakt historische buitenaardse vluchtEen onbemande Amerikaanse helikopter is opgestegen op Mars. De Ingenuity (Vindingrijkheid) maakt daarmee geschiedenis door als eerste helikopter een vlucht op een andere planeet te maken. De historische gebeurtenis was te volgen via een livestream van NASA.
19 apr.CulinairStraks weer een terrasje pakken? Hier voelt het bijna als vakantieHet lijkt erop dat de terrassen 28 april weer open mogen. Kun je ook niet wachten? We zetten een aantal fijne terrassen in Rotterdam voor je op een rij. Zonnebril op, een lekker hapje en een drankje e...
19 apr.NatuurFreek Vonk droomt van geboorte noordelijke witte neushoornBioloog prof. dr. Freek Vonk schrijft elke twee weken een column in VRIJ. Vandaag blikt hij terug op een bijzondere ontmoeting met neushoorn Sudan.
19 apr.LifestyleDagrecept: Zo maak je een perfecte risotto met aspergesEr gaat niets boven een heerlijke romige Italiaanse risotto; ook weer zo’n typisch voorbeeld van comfort food. Het is trouwens nog best een kunst om de rijst precies goed te krijgen; ik heb vaak genoe...
18 apr.GezondheidDit is het beste tijdstip om seks te hebben (volgens een slaapexpert)Wist je dat er een ideaal moment op de dag is voor een goede vrijpartij? Je zou misschien denken dat dat ’s avonds vlak voor het slapengaan is, maar is dat wel zo? Een wetenschapper heeft het antwoord...
18 apr.Thuis & TuinZo zorg je ervoor dat water goed bij de wortels van bomen kan komenTv-groenspecialist Lodewijk Hoekstra bespreekt elke week tuinthema’s. Deze week alles over slimme bewatering.
18 apr.LifestyleLezersvraag: hoe kun je ivoor schoonmaken zonder het aan te tasten?Onze Zamarra Kok beantwoordt wekelijks vragen van lezers. Vandaag een vraag van Pieter, die een oud dominospel wil schoonmaken.
Premium18 apr.LifestyleZelf een auto bouwen, Rob (51) deed ’tJe eigen auto bouwen, wie droomt daar nou niet van? Rob Emmelkamp kocht een goede basis en ging gewoon aan de slag.
Premium18 apr.ReizenOorlog blijft levend in MarkeloGelukkig is de chocoladereep die Benny Schreurs ons namens de stichting Fallen Airmen Memorial Markelo overhandigt, nog net niet over de datum. Ze werden vorig jaar verkocht om de kosten te dekken van...
18 apr.LifestyleJe staat er niet bij stil, maar over elke straatnaam wordt lang nagedachtDe tante Pollewoplaan, de Beatlesweg en de Donald Ducklaan: over elke straatnaam in Nederland, dus ook (en juist!) over heel bijzondere, wordt door een speciaal team secuur nagedacht. Een straat mag n...
18 apr.Thuis & Tuin5 x tips om kleding langer mooi te houdenHoe zorg je ervoor dat je kleding zo lang mogelijk mooi blijft? Huishoudexpert Zamarra Kok geeft tips.
18 apr.CulinairKookboek getest: Spinaziekroketjes die zelfs mislukt verrukkelijk zijn (+ recept)Heerlijk zien ze er altijd uit, die gerechten uit kookboeken. Maar kunnen we dat zelf ook? Deze keer vieren we ’Tien jaar Dagelijkse kost’ met de Vlaamse (tv-)kok Jeroen Meus.
17 apr.ReizenWauw! Dit zijn de mooiste tuinen ter wereldReizen zit er voorlopig niet in, maar wegdromen kan altijd. We nemen je mee naar de mooiste plekken ter wereld. Deze keer vergapen we ons aan oogverblindende tuinen.
17 apr.LifestyleDit mag nooit meer weg: vrolijke gezichtsafdruk is mooie herinnering aan vaderSommige voorwerpen lijken waardeloos maar hebben voor de eigenaar juist heel veel waarde. Want er zit een bijzonder verhaal of speciale herinnering aan vast.
17 apr.LifestyleDagrecept: Verras met andere saté van ossenhaas!Ik denk met warme gevoelens terug aan de periode dat ik nog thuis woonde en mijn vader na zijn werk Indonesisch haalde bij de toko om de hoek. Heerlijk kruidige tempé of tahoe, gemaakt zoals in dat pr...
Premium17 apr.CulinairAsperges: hoe minder poespas hoe lekkerderDe harten van vele Nederlanders beginnen sneller te kloppen als ze in april weer de kop opsteken: de witte asperges zijn er weer! Als ze echt goed zijn, hebben ze eigenlijk niets extra’s nodig. Het wi...
Premium17 apr.En routeDeze compacte gezinsauto’s koop je voor 2500 euroVoor een bescheiden budget een compacte gezinsauto aanschaffen met een ruim, flexibel in te delen interieur. Het kan, zo blijkt uit deze drie suggesties!
17 apr.Thuis & TuinLifehack: dit is dé manier om een hoeslaken op te vouwenEen hoeslaken mooi strak opvouwen is niet altijd even makkelijk door de geplooide hoeken. Geen zorgen, met deze truc lukt het áltijd.
17 apr.LifestyleOproep: (Wereld)reizigers gezocht!In de rubriek Mijn Reis vertellen lezers over hun avonturen over de grens. We zoeken kandidaten!
17 apr.LifestyleSjoerd Perfors bedacht Flitsmeister: ’We willen de vriend van de automobilist zijn’Je moet er maar opkomen: dagelijks in de file naar zijn werk bedacht Sjoerd Perfors (37) de inmiddels 2 miljoen gebruikers tellende app Flitsmeister. „We willen gewoon mensen helpen.”
17 apr.LifestyleBetekent dit de teloorgang van de echte snackbar?Chef VRIJ Babette Wieringa belicht elke week de wereld van lifestyle.
16 apr.LifestyleMarleen de Haan bedacht gekleurd poedersuiker (want waarom moet hij altijd wit zijn?)„Waarom moet poedersuiker altijd zo saai wit zijn?” vroeg Marleen de Haan (45) zich af. En dus bedacht ze Poeder Pret: gekleurde poedersuiker voor op de pannenkoek.
Premium16 apr.ReizenOp ontdekking in Het Hogeland: Hollandser dan dit wordt het nietHet Hogeland is het noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland. Een plek gekenmerkt door uitgestrekte vergezichten over de velden, pittoreske dorpjes, prachtige (woon)boerderijen en natuurlijk...