Premium22 jan.CulinairThuis bij topkoks Jeroen en Marleen Brouwer: ’We gaan voor twee sterren’Aan ambitie geen gebrek. Dertigers Jeroen en Marleen Brouwer hebben grootse plannen. Nadat zij eind 2018 hun eerste ster kregen (ze noemen het brons), is de focus nu gelegd op zilver en wie weet ooit goud.
22 jan.CulinairRecept van de dag: Balinese rundertongIn een boekje met Balinese recepten kwam ik dit gerecht tegen, rundertong met nootmuskaatsaus. Nootmuskaat, ik ben op Banda geweest, het eiland waar de nootmuskaat oorspronkelijk vandaan komt. Wij noemen maar liefst twee tunnels naar Jan Pieterszoon Coen, de koelbloedige moordenaar van de gehele man...
21 jan.Thuis & TuinHuishoudvraag: hoe verwijder je vetvlekken van matglas?Onze huishoudexpert Zamarra Kok behandelt wekelijks prangende vragen van lezers. Deze week vertelt ze onder andere hoe je vlekken van matglas verwijdert.
21 jan.Thuis & TuinOntspannen werken: zo richt je een thuiskantoor goed inSlechts een op de drie werknemers heeft zijn thuiskantoor goed ingericht, bleek afgelopen november uit TNO-onderzoek. Hoe ziet een goede werkplek er eigenlijk uit?
21 jan.CulinairZo zet je een verrassende stamppot op tafelHet is winter en daar hoort natuurlijk een lekkere stamppot bij! Maar dat betekent niet per se dat je de geijkte varianten op tafel hoeft te zetten. Drie bijzondere stamppotjes op een rij.
21 jan.CulinairRecept van de dag: karbonadesLiep ik lang geleden op een beurs in Zeeland, kreeg ik van ene Ludo Haers een boekje in mijn handen gedrukt met de merkwaardige titel #meermoetaniezijn. Haers zwaaide en was al verdwenen, maar na lang...
20 jan.LifestyleMijn coronamaatje&ik: ’Ik heb er een vriendin voor het leven bij!’Corona heeft veel afgenomen, maar toch ook mooie dingen opgeleverd. Verbinding is daar een mooi voorbeeld van. In de rubriek Mijn coronamaatje & ik vertellen lezers over hun steun en toeverlaat in...
20 jan.NatuurDit zijn de ’Big Five’ van Amsterdam (en wij gingen naar ze op zoek)Nu we voorlopig geen verre safari’s kunnen maken om wilde dieren te spotten, zoeken we het dichter bij huis. Wist u dat elke stad haar eigen ’Big Five’ heeft? Samen met stadsecoloog Fred Haaijen ginge...
Premium20 jan.LifestyleCode oranje? Zij blijven gewoon reizen: ’Mensen vinden het absurd’Ondanks het dringende advies om enkel te reizen wanneer dit strikt noodzakelijk is, blijven de koffers toch gepakt en de tickets geboekt. Deze drie Nederlanders verblijven ’gewoon’ onder recreatieve o...
18 jan.PremiumKarins moeder was jarenlang verslaafd aan zware medicijnen: ’Ze slikte constant pillen’
Premium20 jan.En routeOp zoek naar een comfortabele middenklasse? Deze auto’s koop je voor 7.500 euroIn een periode dat iedereen met de lijn bezig is, opteren wij juist voor een maatje méér. Waarom zou je voor een compacte auto kiezen als je voor nauwelijks hogere maandlasten met een van deze comfortabele middenklassers de weg op kunt?
20 jan.Thuis & TuinHuishoudvraag: hoe krijg je suède schoenen weer mooi?Wekelijks beantwoordt Zamarra Kok prangende huishoudvragen. Deze week: „Ik heb een paar suède blauwe schoenen die bij aankoop donkerblauw waren en nu heel licht zijn. Nu las ik dat als ze weer mooi worden met schoonmaakazijn.”
Premium20 jan.LifestyleRowena (26) heeft een gat in haar hand: ’Aan boodschappen ben ik zo 600 euro kwijt’Voor de een is geld een bron van plezier, voor de ander juist een grote zorg. In de rubriek Kasboek opent een lezer zijn of haar huishoudboekje. Hoeveel geld komt er binnen? En blijft er aan het einde van de maand nog wat over?
20 jan.CulinairRecept van de dag: macaroni om trots op te zijnWe eten vandaag macaroni. Vlug beginnen!
Premium19 jan.LifestyleLightproducten: uitkomst of misleidende voedingsclaim?Anno 2020 bepalen welke voeding goed voor je is lijkt een hele opgave te zijn geworden. Natuurlijk weten we dat we veel groenten moeten eten en suikers het beste kunnen mijden, maar daar tussenin bevi...
19 jan.LifestyleLezersreacties: ’We snakken naar een barre winter’Wekelijks peilen we via telegraaf.nl/lifestyle de mening van lezers. Deze keer: verlangt u naar een ouderwets koude winter?
19 jan.Reizen’Op Schiphol bijna mijn voet kwijtgeraakt!’Die ene magische reis, die dramavakantie en altijd in de koffer: reizigers delen hun ervaringen. Vandaag: Jonneke de Zeeuw (33), eigenaresse foodbox Mooncake.
Premium19 jan.Thuis & TuinMijn klus: Ad Otto draait hand nergens voor omKlussen kan op vele manieren. Van modelbouw en kunstobject tot complete verbouwingen! Deze week een kijkje bij Ad Otto (72) uit Ter Aar die klus na klus klaart voor zijn gezin. „Geen karwei is mij te ...
19 jan.LifestyleSabrina biedt ’even-niet-thuiswerken-vakanties’ aanDoor corona zijn we gedwongen thuis te werken. Maar wat als je dat even zat bent en even in een andere setting je deadlines wilt halen? Je kunt zelf een hotel boeken, je kunt het ook laten doen. Bijvo...
19 jan.CulinairRecept van de dag: satéHoe kan je nou een recept van saté lezen zonder dat het water je in de mond loopt?Dit recept komt uit dat mooie boekje De Keuken van Melati. Anny Tissot van Patot schreef het. Het boek verscheen al in...
Premium18 jan.En routeRetro-auto is weer hotRenault verraste vorige week door een retromodel van het beroemde ’Vijfje’ aan te kondigen. Daarmee zijn ze zeker niet de eerste en laatste fabrikant met zo’n auto, maar waarom spreken gloednieuwe ’ou...
Premium18 jan.GezondheidKarins moeder was jarenlang verslaafd aan zware medicijnen: ’Ze slikte constant pillen’Jarenlang was de moeder van Karin Jacobs (60) verslaafd aan zware pijnstillers, tot haar dood aan toe. Jacobs schreef er een boek over: ’Moederpijn’.
18 jan.Thuis & TuinZo maak je het leven van je hond nét iets leukerDierenarts Piet Hellemans schrijft om de twee weken over een (huis)dierenonderwerp. Deze week: hoe zit het met jouw goede voornemens met je huisdieren?
Premium18 jan.Thuis & TuinWoontrend: dit zijn de interieurkleuren van 2021Met de combinatie van grijs en geel zit je in 2021 helemaal goed. Het is misschien even wennen, want deze kleurencombinatie kan wat techno-futuristisch aanvoelen. Toch doen, zegt trendwatcher Monique ...
18 jan.LifestyleOproep: hoe houdt u de lockdown draaglijk?De tweede lockdown is verlengd en dat betekent meer verplicht tijd doorbrengen binnenshuis. Wij zijn benieuwd naar uw tips om de lockdown wat draaglijker te maken.
17 jan.LifestyleKlusprobleem aangepakt: hoe zit dat nou met houtverbindingen?Klusexpert Dennis Mulder geeft wekelijks tips over klussen in en om het huis.
17 jan.LifestyleHuishoudvraag: hoe krijg ik pur uit m’n kleding?Wekelijks beantwoordt Zamarra Kok prangende huishoudvragen. Deze week: Wat te doen aan gedroogde purvlekken op een polyester vest van mijn zoon?
17 jan.LifestyleDe BMW die gekocht werd na een tankbeurtWalter en Edwin Heijkamp ondernemen vaker autogerelateerde uitstapjes. Een doodgewone vakantie werd hun meest memorabele avontuur. Zoon Walter vertelt.
Premium17 jan.LifestyleMotortest: de Ducati Multistrada V4: Indrukwekkend met ruwe kantjesHet is Ducati menens met de nieuwe Multistrada V4. Vertrouwde het merk op de V-twin krachtbron, nu volgt de overstap. Meer power, soepeler rijgedrag, minder onderhoud.
17 jan.LifestyleColumn Babette: ’Ik mis die andere man in m’n leven’Chef VRIJ Babette Wieringa beschrijft in haar wekelijkse column wat haar zoal opvalt.
17 jan.LifestyleZo hou je je was écht witExpert Zamarra Kok weet álles van het huishouden. Zo ook hoe je je was nu echt wit houdt. Vijf dingen die je daarover moet weten.
17 jan.LifestyleKookboek getest: Gemak dient de mens (plus een recept voor kalkoenstoofpotje!)Heerlijk zien ze er altijd uit, die gerechten in kookboeken. Maar kunnen we dat zelf ook? Deze keer koken we duurzaam uit ’Smaakvol’ van Elise Van de Poele.
16 jan.LifestyleDit mag nooit meer weg: Notities van een tewerkgesteldeSommige voorwerpen lijken waardeloos maar hebben voor de eigenaar juist heel veel waarde. Want er zit een bijzonder verhaal of speciale herinnering aan vast.
16 jan.LifestyleHet favoriete recept van topkok Jos Grootscholten (restaurant Perceel)Nu door corona de restaurants zijn gesloten, spreken we topkoks bij hun thuis, en vragen wij hen onder meer naar hun favoriete recept. Deze week dat van Jos Grootscholten van restaurant Perceel in Cap...