07:09CulinairDagrecept: Biefstukjes met mosterdsaus en krieltjesOnlangs kwam een restaurantketen - beroemd om hun biefstukjes - met het nieuws dat ze nu ook een plantaardige versie op de kaart hebben. Ik ben geen fan van vleesvervangers zoals ’kipstukjes’, gemaakt van eiwitpoedertjes, water en smaakstoffen/aroma’s.
Premium03 jul.Op wegRoel (61) heeft een zeldzame motor: ’Als je gas geeft, is het aan of uit’De Ghezzi-Brian Sport Monza is een bijzondere motorfiets met een bijzonder verhaal. Roel de Kler heeft een van de negen exemplaren die wereldwijd op kenteken staan.
03 jul.Op wegTeckels aan boord en varen maar: Yldau laat elke dag met haar sloep haar twee honden uit
Premium03 jul.ReizenHotel van de week: Intiem, gezellig en betaalbaar overnachten in NiceEen goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ bekroont elke week een hotel van de week. Dit keer verblijven we in Sonder at Yelo Jean Médecin in Nice, Frankrijk.
03 jul.Thuis & Tuin5 x dit moet je weten over het onderhouden van een hoogglans keukenVeel mensen die voor een hoogglans keuken kiezen, verkijken zich op het onderhoud. Vijf dingen die je volgens Zamarra Kok moet weten over het onderhoud van zo’n keuken.
02 jul.CulinairHét geheim van de perfecte tostiEen lekkere tosti maken is een fluitje van een cent, zou je denken. Toch zijn het soms wel heel sneue, platte varianten die in de horeca voorbijkomen, waar je ook nog eens de hoofdprijs voor betaalt. ...
02 jul.ReizenLloret de Mar is veel meer dan alleen een feestbestemmingLloret de Mar aan de Costa Brava is een van de populairste feestbestemmingen in Zuid-Europa. Menigeen heeft er zijn (eerste) vakantie gevierd. Zo ook onze verslaggeefster die na jaren terugkwam om her...
Premium02 jul.Thuis & TuinBinnenkijken: het ’Japandi-huis’ van Larissa en André uit HoornDe een is nieuwsgierig, de ander zoekt inspiratie, maar we kijken allemaal graag naar hoe een ander woont. Deze week zijn we te gast in het ’Japandi’-huis, een mix van Japan en Scandinavië, van Lariss...
02 jul.Thuis & TuinHuisparfum: elke ruimte z’n eigen geurHotels en winkels begonnen ermee, maar inmiddels zijn er ook in menig huis geurkaarsen en -stokjes te vinden, of wordt er even lustig rondgespoten voor de visite arriveert. Voor elke ruimte een eigen ...
02 jul.Op wegZo goed als nieuw: deze kleine gezinsauto’s koop je voor 15.000 euroPrivate lease is niet alleen goed nieuws voor wie graag fabrieksnieuw wil rijden. Occasionkopers weten zich dankzij deze populaire vorm van financiering verzekerd van een constante stroom van jong geb...
01 jul.De kat blijft thuis, maar de hond mag mee: dit regelen baasjes voor hun dier tijdens de vakantie
02 jul.CulinairDagrecept: Chowder met mais en bieslookIk kan me nog goed herinneren waar ik voor het eerst clam chowder at. Dat was in 2005, in San Francisco bij Pier 39, waar je vele visrestaurants vindt en zeeleeuwen heerlijk liggen te zonnen; echt een bezoek waard!
02 jul.LifestyleColumn Babette: mbo’ers zijn de ruggengraat van de economieChef VRIJ Babette Wieringa belicht elke week de wereld van lifestyle.
Premium02 jul.CulinairZó hoort het: wijn drinken volgens vinoloog Barbara VerbeekVeel mensen willen ’s zomers graag een goede borrelwijn drinken, voor in het park, op de boot of in de tuin. Maar waar begin je eigenlijk als je een wijn uitkiest en waar let je op als je proeft? Een aantal spelregels bij wijn drinken volgens Register Vinoloog Barbara Verbeek.
Premium01 jul.CulinairRestaurantrecensie: Spectrum in Amsterdam zit op driesterrenniveauWie T zegt, moet ook S zeggen. De T staat voor Tribeca, waar we een paar weken geleden waren, en nu is de S van Spectrum aan de beurt. Beide restaurants zijn al jaren dé runner-ups voor een derde ster...
01 jul.CulinairDit zijn volgens ons de vijf lekkerste stroopwafels (uit de supermarkt)In VRIJ testen we wekelijks een supermarktproduct. Dit keer zetten we onze tanden in Hollandse stroopwafels, gemaakt van roomboter.
01 jul.ReizenZó mooi is Denemarken: wij verkenden de eerste etappes van de Tour de FranceTour de France-liefhebbers zijn sinds vandaag, vrijdag 1 juli, weer aan de buis gekluisterd. De Grand Départ van het wielerevenement vind in Kopenhagen plaats en de eerste drie etappes voeren van de h...
01 jul.CulinairPieter Nijdam neemt afscheid met deze bijzondere Grand CruWe hebben een jubileum! Dit is mijn 750e wijncolumn en tevens de laatste. Uw wijnscribent gaat zijn pen aan de wilgen hangen. Het jubileum valt stomtoevallig samen met mijn pensioen, maar dat is niet ...
01 jul.Thuis & TuinDe kat blijft thuis, maar de hond mag mee: dit regelen baasjes voor hun dier tijdens de vakantieDe vakantieperiode breekt weer aan en dat betekent dat huisdiereigenaren het een en ander moeten regelen voor hun beestje. Wát hebben zij eigenlijk geregeld? De kat blijft thuis, de parkiet gaat uit l...
01 jul.Thuis & TuinDeze kleuren in de slaapkamer zouden zorgen voor een goede nachtrustEen goede nachtrust willen we allemaal. Er blijken allerlei manieren te zijn om die nachtrust te verbeteren. Bijvoorbeeld door je slaapkamer een nieuw kleurtje te geven.
01 jul.Thuis & TuinTips om (in) de keuken te verduurzamenZonnepanelen, gerecycled materiaal: langzaamaan maken we ons huis steeds duurzamer. De keuken wordt daarbij nog weleens vergeten, maar ook die mag aandacht krijgen.
30 jun.GezondheidEen goed alternatief voor melk, bestaat dat wel?In Spreekuur beantwoorden specialisten, onder wie een tandarts, oncoloog en seksuoloog/uroloog, elke week een medische vraag van een lezer. Vandaag: Melk is goed voor elk, zei mijn moeder vroeger. Nu ...
Premium30 jun.Op wegEen exclusief kijkje: hier worden peperdure in beslag genomen bolides bewaardBij hoge uitzondering mochten we een kijkje nemen in de garage van Domeinen Roerende Zaken om ons te vergapen aan peperdure, inbeslag genomen bolides met een duister verleden... en nog veel meer.
30 jun.CulinairNáást het gerecht en het liefst zelfgemaakt: zo ’saust’ NederlandSaus, saus en nog eens saus. Ruim een derde van de Nederlanders eet bij de meeste gerechten saus. Maar welke sauzen zijn eigenlijk favoriet?
30 jun.Thuis & TuinZo krijg je volle trossen aan je druivenplantElke week behandelen we in VRIJ tuinvragen van lezers. Vandaag: Een paar jaar geleden heb ik een druif geplant. Ik had geen volle trossen verwacht, maar het miezerige resultaat valt me elke keer erg t...
30 jun.ReizenOnderzoek: Nederlanders willen liefst zo ver mogelijk van huis op vakantieEen vakantie naar een ver oord, lekker weg van de dagelijkse beslommeringen. Veel Nederlandse vakantiegangers zien het helemaal zitten om zo ver mogelijk van huis vakantie te vieren. Sterker nog: de m...
30 jun.CulinairDagrecept: groentesalade met pindasausEen van mijn vaders favoriete gerechten was altijd petjel, een groentesalade met zelfgemaakte pindasaus. Dit Indonesische en Surinaamse gerecht lijkt op gado gado, maar de pindasaus is wat kruidiger e...
Premium29 jun.Thuis & TuinOndernemer Noëlle kreeg een boete van de belastingdienst: ’De fiscus had geen medelijden’Voor de een is geld een bron van plezier, voor de ander juist een grote zorg. In de rubriek Kasboek opent een lezer zijn of haar huishoudboekje. Hoeveel geld komt er binnen? En blijft er aan het einde...
Premium29 jun.NatuurMinder prooidieren voor de steenuil, toch verhongert hij niet; hoe kan dat?Waren er tijden dat veldmuisjes met miljoenen tegelijk uit de weilanden opsprongen, 2022 is een slecht muizenjaar. Fijn voor de toch al zo getergde akkerbouwers, jammer voor veel vogels. Maar de steen...
29 jun.Thuis & TuinWelke bloemen uit eigen tuin plukken?Elke week behandelen we in VRIJ tuinvragen van lezers. Vandaag: Ik wil graag bloemen uit eigen tuin plukken. Welke soorten zijn daar geschikt voor?
29 jun.Thuis & TuinVijf tips om stank en maden in de kliko te voorkomenDe gft- of biobak kan, zeker in de zomer, behoorlijk gaan stinken. Vaak leggen vliegen hun eitjes in de voedselresten en krioelen er ook nog maden in de bak. Vijf tips van Zamarra Kok om de bak zo fri...
29 jun.Thuis & TuinGeluid in je huis isoleren; dat kan dus ook met plantenJe kunt je huis natuurlijk op geluid isoleren door de nodige aanpassingen in de wanden. Dat kan een redelijk grote ingreep zijn waar niet iedereen op zit te wachten. Weleens aan planten gedacht?
29 jun.CulinairDagrecept: Farfalle met kip en kerstomaatjesIk ben wel een fan van vermout (spreek uit vermoet). Het is een versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden. Je hebt ze van zoet naar droog en ze doen het erg goed in cocktai...
28 jun.Thuis & TuinGespitste oren: podcasttips van onze lezersWekelijks peilen we via telegraaf.nl/lifestyle de mening van lezers. Deze keer: naar welke podcasts luistert u graag?
28 jun.Reizen’Wacht niet met je droomreis te maken’Die ene magische reis, die dramavakantie en altijd in de koffer: reizigers delen hun ervaringen. Vandaag: Jacoba (38), blogger uit Zuidhorn.
28 jun.Thuis & TuinInterieurtips: zo creëer je met de kleur grijs meer sfeer in huisHet is de meest neutrale nieuwe trendkleur die tegelijkertijd tijdloos is om in het interieur als basis te gebruiken. Grijs wint terrein in keukens, meubelen en accessoires voor een elegante, ingetoge...