Premium06 jul.Thuis & TuinSemra (27) is teststraatmedewerker: zoveel verdient en spaart zij maandelijks
Premium06 jul.NatuurZien: Arie van ’t Riet maakt spectaculaire röntgenfoto’s van dieren en plantenIs het kunst of wetenschap? Klinisch fysicus Arie van ’t Riet bedacht een mooie naam voor de bijzondere röntgenfoto’s die hij maakt van dieren, gecombineerd met bloemen en planten: biorama’s. Samen met treffende teksten van bioloog Bram Langeveld zijn ze gebundeld in het onlangs verschenen boek ’Doo...
06 jul.Thuis & TuinLid worden van een tuinclub, is dat eigenlijk wel zo leuk?Elke week behandelen we in VRIJ tuinvragen van lezers. Vandaag: Sinds we zijn verhuisd, hebben we voor het eerst een flink perceel groen bij ons huis, best ingewikkeld. Ik zou lid van een tuinclub willen worden, maar is dat niet alleen voor mensen met modeltuinen?
06 jul.GezondheidHet is Wereld Kusdag: dit wist je misschien nog niet over zoenenWist je dat je tijdens een tongzoen van tien seconden meer dan 80 miljoen microben uitwisselt? En dat zoenen de tanden reinigt? Speciaal omdat het 6 juli Wereld Kusdag is, delen we een aantal interessante weetjes over zoenen.
05 jul.ReizenZekerheid op vakantie belangrijk: ’Nooit zonder reisverzekering op pad’Wekelijks peilen we via telegraaf.nl/lifestyle de mening van lezers. Deze keer: gaat u met een reisverzekering op vakantie?
05 jul.ReizenMargreet at in Turkije soep van hersenen: ’Niet mijn ding!’Die ene magische reis, die dramavakantie en altijd in de koffer: reizigers delen hun ervaringen. Vandaag: Margreet Rotte (47), werkt bij verzekeraar, uit Middelburg.
05 jul.GezondheidZo kun je met de juiste voeding je sportprestaties verbeterenOp je voeding letten als sporter, dat is toch alleen van belang wanneer je op hoog niveau actief bent? Nee dus. De juiste voeding maakt dat je beter presteert, maar vooral dat je minder blessuregevoel...
Premium05 jul.GeldEigen dop mee voor waterfles en andere tips: hoe bespaar je op een festival?Na twee stille coronazomers is er eindelijk weer een echte festivalzomer. Domper op de feestvreugde: alles is zo duur geworden. Hoe houd je de kosten een beetje in de hand op een festival?
05 jul.Culinair8 x tips voor de lekkerste zelfgemaakte tomatensausVan een goede tomatensaus worden wij altijd erg enthousiast. Een saus die barst van de umami met een perfecte balans tussen hartig, zoet en zuur. Tomatensaus kun je natuurlijk zelf maken aan de hand v...
05 jul.Geld’Vakantieganger kiest voor camper door chaos Schiphol’Door de chaos op luchthavens in Nederland is de vraag naar campers en caravans de afgelopen maanden omhooggeschoten, meldt verkoopsite Marktplaats. Volgens het handelsplatform werd hier het afgelopen ...
Premium05 jul.Thuis & TuinNicole (53) bouwde haar eigen zwembad: ’Ik kreeg er steeds meer lol in’Klussen kan op vele manieren. Van modelbouw of kunstobject tot complete verbouwingen! Vandaag een kijkje bij Nicole Prins (53) in Duivendrecht die deze zomer volop haar zelfgebouwde zwembad geniet.
05 jul.CulinairDagrecept: Aardappelsalade met bacon en bosuiTijdens een gezellige barbecue mag een aardappel- of huzarensalade niet ontbreken, vind ik. Nadeel is wel dat dit bijgerecht nogal vult en je geen honger meer hebt als het vlees en de groenten gaar zijn.
04 jul.Thuis & TuinKleurrijk topdesign uit MilaanDe Milaan Design Week 2022 bruiste van nieuwe energie, kleuren en vormen voor het interieur van de toekomst. Design is steeds meer handgemaakt, uniek en kunstzinnig. Daarbij willen we zoveel mogelijk de natuur behouden én beleven! De mix van hout en kleur is een trend voor zowel de binnen als buiten...
Premium04 jul.Thuis & TuinSpijt: ’Ik word gek van haar ongevraagde interieuradviezen’“Mijn zus is altijd in woninginrichting geïnteresseerd geweest. Prima verder, maar waarom kan ze de laatste jaren echt nergens anders meer over praten?!”
Premium04 jul.GezondheidSpeciale app helpt om wachttijden in zorg te verkortenOm wachttijden te verkorten, werd in maart 2020 – toevallig precies op het moment dat de eerste lockdown begon – Spreekuur.nl gelanceerd: de eerste digitale huisartsenpost en -praktijk van Nederland. ...
04 jul.GezondheidPraat jij hardop tegen jezelf? Dat is helemaal niet zo raar (en dit is waarom)’Dat heb je weer lekker slim gedaan!” „Broccoli: niet vergeten.” „Zo, weekeinde!” Zomaar wat kreten die je misschien bewust, onbewust, in gedachten of hardop tegen jezelf zegt. In jezelf praten is een...
04 jul.Lifestyle3 x lekkere zomerse recepten met een passende wijnRegister Vinoloog Barbara Verbeek heeft voor drie zomerse recepten een mooie wijn uitgezocht.
04 jul.Thuis & TuinDieren in Gaza hebben hulp nodig; zo draag jij je steentje bijDierenarts Piet Hellemans schrijft om de twee weken in VRIJ over dierenthema’s. Vandaag vertelt hij wat je kunt doen om de straatdieren in Gaza te helpen.
04 jul.CulinairDagrecept: Biefstukjes met mosterdsaus en krieltjesOnlangs kwam een restaurantketen - beroemd om hun biefstukjes - met het nieuws dat ze nu ook een plantaardige versie op de kaart hebben. Ik ben geen fan van vleesvervangers zoals ’kipstukjes’, gemaakt...
Premium03 jul.Op wegRoel (61) heeft een zeldzame motor: ’Als je gas geeft, is het aan of uit’De Ghezzi-Brian Sport Monza is een bijzondere motorfiets met een bijzonder verhaal. Roel de Kler heeft een van de negen exemplaren die wereldwijd op kenteken staan.
03 jul.Op wegTeckels aan boord en varen maar: Yldau laat elke dag met haar sloep haar twee honden uitElke boot heeft een verhaal. In ’Aan mijn steiger’ vertellen liefhebbers over hun geliefde vaartuig. Yldau Walta (63) uit Vinkeveen laat met haar sloep altijd de honden uit.
03 jul.Thuis & TuinVerfkwasten schoonmaken en opnieuw gebruiken, zo doe je datDoe-het-zelfspecialist Dennis Mulder bespreekt elke week klusthema’s. Vandaag vertelt hij alles over het schoonmaken en hergebruiken van verfkwasten.
Premium03 jul.ReizenHotel van de week: Intiem, gezellig en betaalbaar overnachten in NiceEen goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ bekroont elke week een hotel van de week. Dit keer verblijven we in Sonder at Yelo Jean Médecin in Nice, Frankrijk.
03 jul.Thuis & Tuin5 x dit moet je weten over het onderhouden van een hoogglans keukenVeel mensen die voor een hoogglans keuken kiezen, verkijken zich op het onderhoud. Vijf dingen die je volgens Zamarra Kok moet weten over het onderhoud van zo’n keuken.
02 jul.CulinairHét geheim van de perfecte tostiEen lekkere tosti maken is een fluitje van een cent, zou je denken. Toch zijn het soms wel heel sneue, platte varianten die in de horeca voorbijkomen, waar je ook nog eens de hoofdprijs voor betaalt. ...
02 jul.ReizenLloret de Mar is veel meer dan alleen een feestbestemmingLloret de Mar aan de Costa Brava is een van de populairste feestbestemmingen in Zuid-Europa. Menigeen heeft er zijn (eerste) vakantie gevierd. Zo ook onze verslaggeefster die na jaren terugkwam om her...
Premium02 jul.Thuis & TuinBinnenkijken: het ’Japandi-huis’ van Larissa en André uit HoornDe een is nieuwsgierig, de ander zoekt inspiratie, maar we kijken allemaal graag naar hoe een ander woont. Deze week zijn we te gast in het ’Japandi’-huis, een mix van Japan en Scandinavië, van Lariss...
02 jul.Thuis & TuinHuisparfum: elke ruimte z’n eigen geurHotels en winkels begonnen ermee, maar inmiddels zijn er ook in menig huis geurkaarsen en -stokjes te vinden, of wordt er even lustig rondgespoten voor de visite arriveert. Voor elke ruimte een eigen ...
02 jul.Op wegZo goed als nieuw: deze kleine gezinsauto’s koop je voor 15.000 euroPrivate lease is niet alleen goed nieuws voor wie graag fabrieksnieuw wil rijden. Occasionkopers weten zich dankzij deze populaire vorm van financiering verzekerd van een constante stroom van jong geb...
02 jul.CulinairDagrecept: Chowder met mais en bieslookIk kan me nog goed herinneren waar ik voor het eerst clam chowder at. Dat was in 2005, in San Francisco bij Pier 39, waar je vele visrestaurants vindt en zeeleeuwen heerlijk liggen te zonnen; echt een...
02 jul.LifestyleColumn Babette: mbo’ers zijn de ruggengraat van de economieChef VRIJ Babette Wieringa belicht elke week de wereld van lifestyle.
Premium02 jul.CulinairZó hoort het: wijn drinken volgens vinoloog Barbara VerbeekVeel mensen willen ’s zomers graag een goede borrelwijn drinken, voor in het park, op de boot of in de tuin. Maar waar begin je eigenlijk als je een wijn uitkiest en waar let je op als je proeft? Een ...
Premium01 jul.CulinairRestaurantrecensie: Spectrum in Amsterdam zit op driesterrenniveauWie T zegt, moet ook S zeggen. De T staat voor Tribeca, waar we een paar weken geleden waren, en nu is de S van Spectrum aan de beurt. Beide restaurants zijn al jaren dé runner-ups voor een derde ster...
01 jul.CulinairDit zijn volgens ons de vijf lekkerste stroopwafels (uit de supermarkt)In VRIJ testen we wekelijks een supermarktproduct. Dit keer zetten we onze tanden in Hollandse stroopwafels, gemaakt van roomboter.
01 jul.ReizenZó mooi is Denemarken: wij verkenden de eerste etappes van de Tour de FranceTour de France-liefhebbers zijn sinds vrijdag 1 juli weer aan de buis gekluisterd. De Grand Départ van het wielerevenement vind in Kopenhagen plaats en de eerste drie etappes voeren van de hoofdstad t...