Premium26 feb.CulinairBastognekoeken getest: welke vinden wij de lekkerste?In VRIJ testen we wekelijks een supermarktproduct. Deze week proeven we bastognekoeken, of heten ze toch gewoon kandijkoeken?
Premium19 feb.Verhalen achter het nieuwsSabine (54) uit Nieuw-Zeeland: Mijn kinderen gaan gewoon naar concerten met 20.000 manIn de rubriek ‘Corona in…’ bespreken we de situatie rondom corona in het buitenland, door de ogen van een VROUW-lezeres. Vandaag Sabine Berkman (54). Ze vertrok 28 jaar geleden met haar Nederlandse man naar Auckland, Nieuw-Zeeland, en richtte daar een Nederlandse school op.
26 feb.CulinairRecept van de dag: ragout, voor de dag ernaNiets is lekkerder dan ragout en dan nog beter: kippenragout. En dat eet je de dag erna, zoals bijvoorbeeld de dag na je verjaardag, of de dag na een goed gesprek met een goede fles wijn, of de dag nadat je een grote klus hebt geklaard, of zomaar een dag zomaar ergens na. En dan neem je een hap en b...
Premium25 feb.LifestyleZo maak je je fiets klaar voor het nieuwe seizoenHet is langer licht, het voorjaar lonkt en dus wekken we onze fietsen langzaamaan uit de winterslaap. Voordat je het been over het zadel slaat, zijn service en onderhoud belangrijk. Een specialist geeft advies.
Premium25 feb.GezondheidSpreekuur: hoe ga ik om met gevoel van eenzaamheid?In Spreekuur beantwoorden specialisten, onder wie een huisarts, tandarts, oncoloog en seksuoloog/uroloog elke week een medische vraag van een lezer. Vandaag: Vanwege de coronamaatregelen heb ik veel m...
25 feb.ReizenZien: deze camper heeft een extra uitschuifbare verdieping (en balkon!)De nieuwste campers zijn tegenwoordig van alle gemakken voorzien om de kampeervakantie zo comfortabel mogelijk maken. Maar het kan altijd nóg comfortabeler, want er is sinds kort een camper met uitsch...
Premium25 feb.WetenschapWetenschap bevestigt: Asteroïde was oorzaak uitsterven dinosaurusHet was al een tijdje de meest waarschijnlijke theorie, maar de wetenschap heeft het nu nog eens bevestigd: dinosaurussen zijn zo’n 66 miljoen jaar geleden inderdaad weggevaagd door de inslag van een ...
25 feb.Thuis & TuinGlas-in-lood van stoffig tot megahipSoms is het een aantal decennia wat minder populair, maar uiteindelijk overwint glas-in-lood alle trends en modestijlen. Tegenwoordig zijn er vele ateliers die oude ramen restaureren en eventueel tuss...
25 feb.LifestyleOproep: (verknipte) coronakapsels gezocht!Wie durft ons een foto te sturen van zijn of haar coronakapsel? Ben je zelf met de schaar aan de slag gegaan en is dat volledig mislukt? Of is je coupe zo hard toe aan een kappersbehandeling dat je we...
25 feb.CulinairLifehack: dit is het geheime wapen van topkok Menno PostWat is het geheim van sterrenchefs? Topkok Menno Post vertelt hoe hij zijn gerechten bereidt.
25 feb.CulinairRecept van de dag: kip met Chinese pruimen“Koken met drank" van Michiel Postma is een aanrader. Ik heb er al een paar gerechtjes uit gehaald want ik ben gek op koken met drank. Je kan met de juiste shot een gerecht een compleet andere beleving meegeven. Als voorbeeld natuurlijk hoe lekker vis wordt met een beetje echte vermout als bluswater...
24 feb.LifestyleMijn coronamaatje&ik: ’Samen corona hebben zorgde voor een bijzondere band’Corona heeft veel afgenomen, maar toch ook mooie dingen opgeleverd. Verbinding is daar een mooi voorbeeld van. In de rubriek Mijn coronamaatje & ik vertellen lezers over hun steun en toeverlaat in deze lastige tijden.
Premium24 feb.NatuurWaar is toch de mol?Dit is de tijd dat bermen, duinen, weiden, gazon en grasveldjes in een mijnenveld van molshopen veranderen. Het mollenmannetje is op zoek naar een vrouwtje en ploegt alles om. Een kijkje in het verbor...
24 feb.LifestyleDe verborgen parels van Nationaal Park Hollandse Duinen (volgens boswachter Mark Kras)Sneeuwklokjes, krokussen, narcissen: stinzenplanten geven de landgoederen en bossen van Nationaal Park Hollandse Duinen deze weken kleur. Maar de Hollandse duinen herbergen nog veel meer pareltjes. Bo...
Premium24 feb.Thuis & TuinAstrid (49) is financieel afhankelijk van haar partner: ’Dat vind ik weleens lastig’Voor de een is geld een bron van plezier, voor de ander juist een grote zorg. In de rubriek Kasboek opent een lezer zijn of haar huishoudboekje. Hoeveel geld komt er binnen? En blijft er aan het einde...
24 feb.CulinairRecept van de dag: belachelijk lekkere karbonadesVijfkruidenpoeder is een mix van kruidnagel, kaneel, peper, venkel en steranijs, in de verhouding 1-4-4-4-10. Denk in poeder en theelepels en je komt er wel uit. Maar je kan ook een kant en klaar potj...
23 feb.LifestyleBordspelletjes zijn in (en deze spellen worden door onze lezers graag gespeeld)Wekelijks peilen we via telegraaf.nl/lifestyle de mening van lezers. Deze keer: welke (klassieke) bordspelletjes speelt u zoal thuis?
23 feb.Thuis & TuinWinactie: maak kans op een snoeischaar van GardenaKun jij niet wachten om in de tuin aan de slag te gaan? Goed nieuws: wij mogen vijf snoeischaren van Gardena ter waarde van €31,99 weggeven!
23 feb.Reizen’Rund bleek apenvlees’Die ene magische reis, die dramavakantie en altijd in de koffer: reizigers delen hun ervaringen. Vandaag: Ger den Reijer (66), freelance reporter weekkrant, uit Groot Hellevoet.
23 feb.Thuis & TuinLifehack: zo laat je een kaars écht mooi brandenEen kaarsje aansteken is (voor de meeste mensen) niet zo lastig. Maar een kaars mooi laten opbranden is wat ingewikkelder. Vaak branden ze niet geleidelijk waardoor ze uithollen. Een paar tips om dat ...
Premium23 feb.Thuis & TuinMijn klus: Dolf (48) maakt kunstzinnige sculpturen van houtKlussen kan op vele manieren. Van modelbouw of kunstobject tot complete verbouwingen! Deze week een kijkje bij Dolf Krottje (48) uit Vlaardingen die houten bewegende sculpturen maakt.
23 feb.LifestyleDoe mee met Zamarra’s schoonmaakchallenge!Word jij ook zo blij van een lentefris huis? Doe dan mee met Zamarra’s schoonmaakchallenge! 21 dagen lang elke dag een schoonmaakklus die normaal gesproken blijft liggen zodat je over drie weken helem...
Premium23 feb.BinnenlandLenteweer: run op campings en vakantieparkenDe camper wordt afgestoft, het vakantiehuisje geboekt en de weekendtas op het laatste moment volgeladen: het loopt storm op campings en vakantieparken, nu de eerste lentezon zich heeft laten zien en h...
23 feb.CulinairRecept van de dag: schenkel (zo vreselijk lekker!)Soms zijn er van die gerechten waarvan ik me afvraag waarom ik dat niet elke dag eet. Zoals schenkel. Dat is zo'n feest. Wil je de mooiste bouillon maken dan gebruik je schenkel maar nog mooier is het...
Premium22 feb.LifestyleSpijt: ’Voor de lol neergeschoten’“In het mooie Zeeuws-Vlaanderen speelde ik als kind altijd buiten. Heerlijk, maar ik maakte me ook schuldig aan vissenmishandeling. Ik zal ook nooit die ene vogel vergeten die ik met een katapult uit ...
Premium22 feb.GezondheidDaphne heeft twee zoons met taaislijmziekte: ’Het liefst willen we zeggen dat zij heel oud kunnen worden’Slechts zo’n 1500 mensen in Nederland hebben taaislijmziekte, oftewel Cystic Fibrosis (CF). Onderzoek naar nieuwe behandelmethodes lijkt geen prioriteit te hebben, zeker niet nu de wereld in de ban va...
Premium22 feb.Thuis & TuinWoontrend: Terracotta Pink is de kleur van nuMonique van der Reijden praat ons wekelijks bij over woontrends. Deze week alles over de kleur Terracotta Pink; een ‘sunkissed’ kleur die zorgt voor een warme sfeer in huis.
22 feb.LifestyleIn Groningen kun je een jaarvoorraad frikandellen winnenWandelen, snacken en ondertussen ook nog eens de lokale snackbars steunen. In Groningen hebben ze een ludieke winactie bedacht om cafetaria’s een hart onder de riem te steken. Wie deelneemt aan de Fri...
22 feb.LifestyleSlapend rijk worden: het kan écht!Je geld verdienen met he-le-maal niets doen. Klinkt voor de luilakken onder ons vast te mooi om waar te zijn, maar het kan écht. Een paar droombanen (letterlijk) op een rij.
22 feb.NatuurFreek Vonk over bloedzuigeraanval: ’Wondje bloedde wel vijftien uur’Bioloog prof. Dr. Freek Vonk schrijft elke twee weken een column op VRIJ. Deze week over bloedzuigers.
22 feb.BuitenlandHistorisch huis rolt door de heuvelachtige straten van San FranciscoVoor wie dacht dat verhuizen een gedoe is; het kan altijd erger. De eigenaren van dit 138 jaar oude Victoriaanse huis, verhuisden niet zelf, maar lieten hun geliefde stulpje door de heuvelachtige stra...
22 feb.CulinairRecept van de dag: macaroni met drie kazenEr werd me een Oster Versa toegestuurd. Dat is een vliegtuigmotor onder een blender. Daarmee kan je de hier beschreven saus in een paar tellen maken. Daarmee kan je alles in een paar tellen tot saus m...
21 feb.Thuis & TuinRot in de kruipruimte? Isoleren is de oplossing, maar hoe doe je dat?Dennis Mulder bespreekt wekelijks klusthema’s. Vandaag: bodem- en vloerisolatie.
Premium21 feb.LifestyleMijn garage: Julius heeft éindelijk zijn droomauto voor de deurSoms heb je een paar keer pech voordat je geluk hebt. Julian Rus is dolblij met zijn Mitsubishi Legnum VR-4, maar daar was wel wat doorzettingsvermogen voor nodig.