Nieuws/Lifestyle
1010494
Lifestyle

‘Audi S3 Plus in de maak’

Audi werkt achter de schermen aan een potentere versie van de S3, dat hebben diverse bronnen bevestigd aan Australische media. Het model zou S3 Plus gaan heten en komt tussen de 300 pk sterke S3 en toekomstige RS3 in het gamma.

Vijfpitter voor RS3

Volgens de bronnen moet het model nog voor het einde van dit jaar gepresenteerd worden en krijgt hij een vermogen van zo’n 380 pk. De viercilinder turbomotor komt niet alleen in de S3 Plus, maar ook in de nieuwe generatie TT Coupé en TT Roadster. De nieuwe generatie Volkswagen Scirocco wordt eveneens als kandidaat genoemd. En de Audi RS3 dan? Die krijgt naar verwachting een potentere versie van de huidige 2,5 liter vijfcilinder turbomotor, met meer dan 380 pk. Die vijfpitter moet dan echter wel voldoen aan de Euro VI-emissienormen, iets wat hij op dit moment niet doet.

'Geen overlap'

“Er zal geen overlap tussen een S3 Plus en RS3 zijn, omdat de vijfcilinder enorm veel ontwikkelingspotentieel heeft. Op dit moment zijn we al erg enthousiast over de nieuwe viercilinder turbomotor. Hij is sterker en sneller dan de motoren die we nu al hebben. Maar een andere motor vervangen zal hij niet doen. Het wordt een toevoeging”, aldus de insiders.

“De komst van een S3 Plus is bij ons nog niet bekend. We hebben net de S3 en S3 Sedan gelanceerd, dus we verwachten even geen nieuwe topmodellen”, aldus de Nederlandse woordvoerder.

TT RS Plus

De toevoeging ‘Plus’ is geen onbekende van Audi. Zo wordt de huidige TT RS geleverd als Plus-versie. Deze heeft ten opzichte van de normale TT RS een 20 pk en 15 Nm sterkere 2,5 liter TFSI vijfcilinder. In totaal dus goed voor 360 pk en 465 Nm. In het verleden was de RS6 leverbaar als Plus-model. Die had ook meer vermogen dan de normale uitvoering.