Nieuws/Lifestyle
1010520
Lifestyle

Zaantheater: Theater van het Jaar

Het Zaantheater in Zaandam is het Theater van het Jaar geworden. Dat heeft voorzitter Erwin van Lambaart van de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP) bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse congres in het Beatrix Theater in Utrecht. Piet de Koning, directeur van het Zaantheater, nam de prijs, een stoel ontworpen door Carla Höffelt, in ontvangst.

Volgens het juryrapport kenmerkt het Zaantheater zich door een enorme gastvrijheid. Het theater kent een sterke marketing- en publiciteitsafdeling, waar originaliteit voorop staat. Ook de technische faciliteiten zijn uitstekend op orde en ook de programmering is inhoudelijk zeer uitgebalanceerd. Daarnaast onderneemt het theater voortdurend initiatieven om in te spelen op ontwikkelingen in de markt, bijvoorbeeld door nieuwe series voor bepaalde doelgroepen te introduceren. Het theater levert kwaliteit, zonder de financiën uit het oog te verliezen. Het is een evenwichtige partner waarmee het buitengewoon prettig samenwerken is.

Het Zaantheater liet de volgende genomineerden achter zich: Theater Amphion (Doetinchem), het Parktheater (Eindhoven), De Goudse Schouwburg (Gouda), de Haarlemse Schouwburg (Haarlem), de Rijswijkse Schouwburg (Rijswijk) en Odeon De Spiegel (Zwolle).