Nieuws/Lifestyle
1013166
Lifestyle

Sportief optiepakket voor Audi's

Een groot aantal Audi-modellen is vanaf nu ook leverbaar als Sport Editions: extra luxe uitvoeringen die vooral de nadruk leggen op sportiviteit.

Sport Edition?

Sport Edition houdt in dat je in ieder geval de volgende zaken krijgt: het S-line exterieur (bodykit), automatische airconditioning, een sportstuur, Xenon Plus en MMI navigatie. Per auto verschillen de rest van de opties vervolgens. De A3, A8, TT, R8 en Q7 komen niet als Sport Edition. Hieronder een overzicht van de modellen die er wel mee komen en welke opties erop zitten:

A1/A1 Sportback

Naast de bovengenoemde opties heeft de A1 Sport Edition ook Audi Music Interface en een Audi sound system, een LED-lichtpakket, een middenarmsteun vóór, verwarmde buitenspiegels en een bestuurdersinformatiepakket. Meerprijs ten opzichte van Ambition: 2.900 euro. Vanafprijs is daarmee 24.150 euro.

A4 en A5

Ook de A4 (Limousine en Avant) en de A5 (Coupé, Cabrio en Sportback) krijgen de Sport Edition opties, maar ook parkeersensoren achter, een lichtpakket, armsteunen die met leder bekleed zijn, een alarmsysteem en een kleurenscherm voor de bestuurdersinformatie. De A4 Avant krijgt daarnaast ook blanke dakrails. Meerprijs ten opzichte van een standaard A4/A5: 3.900 euro. De A4 Sport Edition begint bij 40.230 euro. De A5 bij 44.220 euro.

A6 en A7 Sportback

De A6 (Limousine en Avant) en A7 Sportback krijgen ook onder andere de S-line bodykit, maar ook 'Parkeerhulp Plus', armleuningen in leder, ambiente verlichting en twee wisselende opties. In de A6 krijgt u Audi connect en in de A7 krijgt u 'Valcona' leder. De A6 Sport Edition begint bij 53.230 euro. Dat is 6.900 euro meer dan een standaard A6.

Q3

Parkeersenoren, een lichtpakket, 'Radio Concert' Audi geluidssysteem, een kleurenscherm voor de bestuurdersinformatie, een middenarmsteun, een omkeerbare bagagevloer en een alarmsysteem krijgt u naast de standaard Sport Edition opties op een Q3. De meerprijs ten opzichte van een standaard Q3? 3.900 euro. Daarmee kost hij 40.330 euro.

Q5

Als laatste is er nog de Q5, die 'Parkeerhulp Plus', armsteunen in leder, een kleurenscherm voor de bestuurder, Audi sound system, adaptive light, een lichtpakket en een alarmsysteem krijgt naar de Sport Edition opties. De meerprijs is 2.950 euro voor de Q5 Hybrid en 4.500 euro voor alle andere Q5 modellen. De vanafprijs van de Q5 wordt dan 52.490 euro.