Nieuws/Lifestyle
1013269
Lifestyle

Morgan 3 Wheeler bereikt mijlpaal

Het lanceren van een moderne versie van de 3 Wheeler bleek een goed besluit van de Britse autobouwer Morgan. Onlangs rolde namelijk het duizendste exemplaar uit de productiehal in Malvern.

Veel grotere vraag

Morgan nam in 2010 het besluit om de 3 Wheeler na een afwezigheid van 60 jaar opnieuw te lanceren. Een jaar later onthulde Morgan op de Autosalon van Genève de productieversie met de bedoeling er zo’n 300 van te verkopen. Maar het liep anders, want de vraag naar de nostalgische driewieler bleek veel groter.

Voor de aankleding van de duizendste 3 Wheeler heeft de autobouwer zich laten inspireren door de Morgan Runabout uit 1909; een zeer oude driewieler met eveneens een vooraan geplaatste motor. Het bedrijf voorziet de 3 Wheeler van een crèmekleurige tint. Verder zijn alle namen van de 180 Morgan-werknemers terug te vinden op het koetswerk.

Niet voor verkoop

“In de verkoop gaat de duizendste 3 Wheeler niet. Hij krijgt een mooi plekje bij de fabriek”, zo laat Morgan weten. In de tussentijd gaat Morgan gewoon door met het bouwen van de 3 Wheeler. Het model is met ingang van 2014 overigens licht opgefrist. Zo krijgen het chassis en het koelsysteem een update en is de besturing verbeterd. Ook zijn er nieuwe kleuren en stickers te bestellen.

De 520 kilogram lichte Morgan 3 Wheeler wordt aangedreven door een 2,0 liter V-twinblok met een vermogen van 86 pk, die gekoppeld is aan de vijfbak van de Mazda MX-5 NC. De 3 Wheeler kan in 4,5 tellen naar de 100 km/h sprinten. De topsnelheid bedraagt 185 km/h. De tweezitter kost in Nederland minimaal 49.899 euro.