Nieuws/Lifestyle
1013687
Lifestyle

Waar vind je het nieuws?

Primeurgids Autosalon van Brussel

De Autosalon van Brussel opent donderdag weer zijn deuren voor het publiek. Het is de beurs waar de Nissan Qashqai zijn wereldpremière beleeft, Peugeot achter de deuren stiekem een 308 SW heeft staan en Volkswagen de Golf Sportsvan in productievorm toont aan het publiek. Brussel kent niet veel wereldprimeurs zoals Detroit, maar een bezoek aan de Brusselse beursvloer is zeker de moeite waard om modellen te zien die nog niet bij de Nederlandse dealers zijn te vinden.

Renault Megane CC

Renault neemt als primeur de opgefriste Megane CoupéCabriolet mee naar Brussel. Het design van het model is weer in lijn met andere Megane-modellen en dat betekent dat ook de open vierzitter voortaan een aangepast front heeft. De auto staat binnenkort bij de dealers.

Opel Meriva

Opel presenteert de licht opgefriste Meriva met onder meer een gewijzigd front met led-verlichting en een vernieuwde middenconsole die optioneel voorzien kan worden van een verbeterd IntelliLink infotainment systeem. Op motorisch vlak hangt er voortaan een andere dieselmotor in.

Lexus CT200h

Ook bij Lexus is er nieuws, want de Japanners hebben de gefacelifte CT200h meegenomen. De hatchback is volgens Lexus stiller, scherper en comfortabeler. Dit komt door aanpassingen aan het onderstel, de stuurinrichting en verstevigingen van de carrosserie.

BMW M3 en M4

BMW toont de nieuwe M4 Coupé en M3 Sedan. Ze zijn niet over het hoofd te zien, want de M3 kleurt lichtblauw en M4 geelgoud. Beide modellen maken gebruik van een dubbelgeblazen zespitter met 431 pk en 550 Nm.

BMW 2 Serie

Een paar meter verderop kun je al plaatsnemen in verschillende varianten van de 2 Serie Coupé. Ook in de M235i die vooral liefhebbers zal aanspreken. Hoewel het tweedeurs model bescheiden oogt, is hij met een vermogen van 326 pk en 450 Nm toch aardig sterk.

BMW 4 Serie Cabrio

BMW heeft veel nieuws, want ook de 4 Serie Cabrio staat voor het eerst op een Europese autobeurs. Vanaf de zomer van 2014 staat de nieuwe coupéabriolet met een vanafprijs van 57.500 euro bij de dealer.

Jaguar Coupe F-Type

Een schoonheid op de beursvloer bij Jaguar, want je mag kennismaken met een klassieke E-Type. Maar de fonkelnieuwe F-Type Coupé mag er ook zijn. Het is de gesloten broer van de roadster. Kies je de R-uitmonstering, dan mag je aan de slag met 550 pk!

Volvo S60 Polestar

Volvo presenteert de S60 Polestar. Best opvallend, want de sportsedan komt alleen in Australië, Canada, Japan, Zweden, Zwitserland, Engeland, Verenigde Staten en Nederland op de markt. België ontbreekt. In Brussel fungeert de auto dus vooral als blikvanger. Ook zijn raceversie is er te zien. De straatversie gaat in Nederland ongeveer 100.000 euro kosten.

Mini

Mini stelt voor het eerst op Europese bodem de nieuwe Mini voor, al kun je de auto niet heel mini meer noemen, aangezien hij 9,8 centimeter in lengte is gegroeid. Daardoor biedt hij wel meer binnenruimte. Mini voorziet het model van een 1,5 liter driepitter, alleen de Cooper S heeft nog een viercilinder. De in Detroit gepresenteerde John Cooper Works-versie staat niet in België.

Porsche 911 Turbo S Cabriolet en Macan

Twee primeurs bij Porsche, het merk stelt namelijk de 560 pk sterke 911 Turbo S Cabriolet en de fonkelnieuwe Macan voor het eerst op Europese bodem voor. De Macan wordt onder de Cayenne gepositioneerd en moet Porsche helpen om de afzet verder te verhogen. Voor de 911 Turbo Cabriolet kan de liefhebber al bij de dealer terecht.

Ferrari / Maserati / Lotus

Liefhebbers van snelle auto’s zijn overigens aan het juiste adres in de hal van Porsche, want naast sportwagens van deze Duitse autobouwer kan het publiek zich ook vergapen aan Ferrari’s nieuwe 458 Speciale met 605 pk en 540 Nm. Andere primeurs zijn de Maserati Quattroporte Diesel en de circuitracer Lotus Elise S Cup R.

Bentley Birkin Mulsanne

Ook Bentley is aanwezig met een primeur, want het heeft de Birkin Mulsanne meegenomen. Van deze Birkin Mulsanne levert Bentley in Europa slechts 22 exemplaren in de kleuren Ghost White, Damson of een duotone met Fountain Blue en Dark Sapphire. Prijskaartje? Meer dan 400.000 euro.

Handig om te weten

De Autosalon van Brussel is van 16 tot 26 januari dagelijks geopend voor het publiek van 10:00 tot 19:00 uur. De entreeprijzen bedragen 13 euro voor volwassenen, 7 euro voor kinderen van zes tot twaalf jaar en kinderen onder de zes jaar zijn gratis. Meer informatie is hier te vinden.