Nieuws/Lifestyle
1016149
Lifestyle

Audi Q3 trotseert grote plas

Audi gaat de Q3 ook in de Verenigde Staten op de markt brengen. De compacte crossover komt daar deze herfst op de markt. De productie van het model heeft in Europa plaats en dat is goed nieuws voor Seat dat de auto voor het zustermerk produceert.

De Q3 zal voor het eerst aan het Amerikaanse publiek worden getoond tijdens de autoshow in Detroit, die eind volgende week zijn poorten opent. Op de stand schittert de Q3 met een 2,0 liter viercilindermotor, maar meer motorvarianten zijn er sowieso niet. Het 200 pk sterke blok wordt ook in Nederland aangeboden. Of de RSQ3 in een later stadium ook de oversteek gaat maken, is niet bekend. De productie heeft in Spanje plaats. Met de extra afzetmarkt kan Seat het overschot aan productieplaatsen terugdringen.

Uitbreiding

Audi is in sneltreinvaart zijn programma aan het uitbreiden. De Duitsers willen binnen enkele jaren de marktleider in het luxesegment zijn. Met de Q3 reageert het merk op de stap van Mercedes om in de Verenigde Staten de GLA aan te bieden. Al eerder voegde Audi de A3 Sedan en Cabriolet aan het programma toe om zo een breder publiek aan te spreken.