Nieuws/Lifestyle
1016200
Lifestyle

McLaren P1 doet mee aan de Gumball

Ook dit jaar zal de Gumball 3000 verreden worden en ook dit jaar is Team Galag weer van de partij. Ze hebben alvast bekendgemaakt welke auto's ze meenemen.

Vorig jaar was het team nog aanwezig met twee zelfgebouwde auto's, waaronder een replica van de Batman Tumbler. Moeilijk om een dergelijke aanwezigheid nog te overtreffen, maar de heren van Team Galag gaan het toch proberen met vier interessante modellen.

P1

De heren nemen ten eerste één van de meest spectaculaire hypercars van dit moment mee. Ze zullen namelijk aan de start verschijnen met een McLaren P1. Daarnaast zal ook de Tumbler een comeback maken. Vorig jaar wist deze creatie door de nodige technische poblemen maar weinig kilometers te maken en dit jaar moet dat beter. Daarom is er hard aan het voertuig gewerkt en moet de Batmobiel de race nu wel kunnen uitrijden.

Shelby

Ook nemen de mannen een klassieker mee naar de race. Als eerbetoon aan de in 2012 overleden Carroll Shelby rijden ze met de exclusieve Shelby Daytona. Tenslotte verschijnt er een Range Rover aan de start, maar die doet voornamelijk dienst als ondersteuningsvoertuig.

Miami to Ibiza

De Gumball 3000 begint dit jaar op 4 juni in Miami. Vanuit daar racen de deelnemers via Atlanta naar New York. Daar wordt het hele circus in vliegtuigen geladen en naar Edinburg gevlogen. De rit gaat vervolgens via Londen, Parijs en Barcelona naar het eindpunt Ibiza, waar ze als alles goed gaat op 11 juni aankomen.