Nieuws/Lifestyle
1016201
Lifestyle

Spoiler alert: De nieuwe Subaru WRX STI

Subaru had de nieuwe WRX STI eigenlijk nog even in de garage willen houden, maar de Japanse autobouwer kon uiteindelijk de deuren niet gesloten houden. Het model scheurt daarom nu al over het internet.

Zelfstandig model

Details over de nieuwe straatlegale rallywagen zijn nog niet vrijgegeven, maar eerder werd al duidelijk dat Subaru de auto positioneert als een geheel zelfstandig model. Vandaar ook dat de naam Impreza in de typeaanduiding ontbreekt.

Luchthapper

De auto is met de Concept WRX in het achterhoofd ontwikkeld. Als vanouds is de WRX STI voorzien van behoorlijk wat spoilers en een forse luchthapper in de motorkap. Subaru presenteert hem in de inmiddels welbekende blauwe kleur met goudkleurig lichtmetaal.

Turbomotor

Opnieuw lepelen de Japanners een geblazen boxermotor voorin en beschikt hij over vierwielaandrijving, precies zoals liefhebbers van het model gewend zijn. Over het motorvermogen heeft Subaru nog geen details vrijgegeven. De vorige generatie had de beschikking over 300 pk en 407 Nm.

De sportsedan is voor het eerst te zien tijdens de autoshow van Detroit die volgende week zijn deuren opent. Het is nog niet bekend wanneer de auto naar Europa komt, vandaar dat op de autosalon van Brussel nog het huidige model gepresenteerd zal worden.