Nieuws/Lifestyle
1016334
Lifestyle

Radical RXC Turbo is nog serieuzer speelgoed

Het jaar beginnen met een gloednieuw speeltje voor de openbare weg of het circuit? Het Britse Radical Sportscars heeft zojuist op de Autosport International in Birmingham deze RXC Turbo gepresenteerd. En dat is zeer serieus speelgoed.

EcoBoost

Waar de ‘standaard’ eind vorig jaar onthulde Radical RXC al beschikt over een 380 pk sterke Ford Duratec 3,7 liter V6-motor, doet deze RXC Turbo er nog een flinke schep bovenop. Hij heeft namelijk een twin-turbo 3,5 liter EcoBoost V6-motor die goed is voor 460 pk en 678 Nm koppel. Met een wagengewicht van slechts 940 kilogram maakt dat hem extreem snel. Zo neemt accelereren vanuit stilstand naar 100 km/h slechts 2,6 seconden in beslag en is de pret pas op bij 296 km/h. Schakelen gebeurt overigens met een zeventraps Quaife-transmissie met schakelflippers.

Straat- en raceversie

Je kunt de RXC Turbo bestellen als straat- en raceversie. De prijs van de straatversie begint omgerekend bij 130.100 euro exclusief belastingen. De raceversie kost zonder belastingen zo’n 156.100 euro. Dat prijsverschil komt onder meer door de FIA-goedgekeurde aluminium brandstoftank met een inhoud van 100 liter. De straatversie heeft 70 liter tankinhoud. Ook rolt de racer op iets duurder rubber van Dunlop.

Leveringen

De leveringen van de reguliere RXC begonnen in augustus 2013. Inmiddels heeft het sportwagenmerk zo’n 20 auto’s afgeleverd en zijn de orderboeken voor de komende vier maanden al gevuld. De RXC wordt net als alle andere modellen in verschillende landen geleverd, waaronder Thailand, Amerika, Spanje, Frankrijk, Duitsland, China, Australië, Zwitserland, Mallorca, Engeland en ook Nederland.

17 jaar

Radical Sportscars bestaat nu zo’n 17 jaar. In die jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een grote speler in de wereld van lichtgewicht sportwagens voor zowel het circuit als voor de openbare weg. Jaarlijks worden er zo’n 250 auto’s gebouwd in Westwood. Het meest succesvolle model tot nu toe is de SR3 RS waarvan er in 11 jaar tijd al meer dan 900 exemplaren zijn verkocht.