Nieuws/Lifestyle
1016384
Lifestyle

Speciale editie Smart is vooral grijs

Smart komt met een nieuwe speciale editie van de ForTwo, de Edition Citybeam. Hij is leverbaar in een kleur: zilvergrijs.

Grijs met grijs

Grijs voert de hoofdtoon bij de Edition Citybeam: hij is zilvergrijs metallic met mat-donkergrijze panelen en in het interieur heeft hij zwarte lederlook stoelen met grijze stiksels. Ook de onderkant van het dashboard is grijs. Smart onthult de auto officieel op 16 januari op de Autosalon van Brussel.

Als cabrio en coupé

De Edition Citybeam is niet te krijgen met de basismotor met 61 pk, maar alleen met de 71 pk 1,0 liter driecilinder en de 75 pk sterke elektromotor. Die laatste wordt alleen niet geleverd in de cabriolet. De coupé dus wel en die auto heeft ook standaard een glazen panoramadak.

Standaard krijg je ook drie-dubbelspaaks 15 inch wielen, LED-dagrijverlichting, elektrisch bedienbare ramen, geregelde airconditioning, vloermatten met een 'Edition' logo en een basic audiosysteem.

Prijzen

De prijslijst van de Edition Citybeam begint bij 15.755 euro voor de coupé met 71 pk benzinemotor. De elektrische versie kost 20.450 euro. Heb je liever een softtop, dan kost hij 19.156 euro. Daarmee is hij goedkoper dan een ForTwo 'Passion' 71 pk waar de opties los op zijn gekozen. Dat geldt ook voor de cabriolet en de elektrische Citybeam. Hij is vanaf 15 januari te bestellen en staat in april bij de dealers.