Nieuws/Lifestyle
1016430
Lifestyle

Nieuwe Clio RS verkoopt beter dan vorige generatie

Renault Nederland heeft niets te klagen over de verkoopcijfers van de huidige Clio RS. Van het topmodel zijn nu al meer exemplaren verkocht dan het totaal aantal van de vorige generatie.

Nu al 110 units

De vorige Clio RS werd geleverd tussen mei 2006 en augustus 2010. In totaal wist Renault Nederland voor die hot hatch 60 kopers te vinden. De nieuwe Clio RS, waarvan de verkoop begon in maart 2013, is nu al 110 keer verkocht. Renault verkoopt nu dus ongeveer evenveel RS'en per maand als wat het merk eerst per jaar deed.

Bredere doelgroep

De CLio RS is alleen nog te krijgen met een versnellingsbak met dubbele koppeling en een 1,6 liter viercilinder turbomotor. Die motor produceert 200 pk en 240 Nm koppel. Dat is genoeg om in  6,7 seconden naar de 100 km/h te sprinten. De topsnelheid is 230 km/h.

De vorige generatie had de een atmosferische 2,0 liter (ook 200 pk) met een handgeschakelde zesbak. “Het ontbreken van een handbak en atmosferische motor is misschien in de ogen van liefhebbers een tegenslag, maar je ziet dat de Clio RS met deze configuratie veel meer mensen aanspreekt”, zegt Renault in een reactie.