Nieuws/Lifestyle
1018282945
Lifestyle

Recept van de dag: Boterkip met weinig boter

Aan de ene kant lees ik dat we verstandiger eten en goeie producten kopen (dank, dank!), aan de andere kant roept iemand dat we allemaal twee kilo zijn aangekomen. Aangezien ik er vier ben afgevallen, geloof ik van dat laatste geen donder.

Ik heb me weer beziggehouden met de slowcooker. Wat een raar ding eigenlijk, het kan maar op drie standen, je ziet de temperatuur niet maar je bent de hele dag in de ban van die heerlijke geur. Indiase boterkip. Dat werd het. Met weinig boter. Laat stukjes kippendijvlees die maar heel, het valt toch wel uit elkaar.

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar, kip erdoor. Laat minimaal 2 uur marineren. Bak de kip met de marinade kort in wat boter. Het geeft extra smaak. Schep de kip in de slowcooker. Doe de rest van de boter erbij en een stuk santen (geperste kokosmelk) wat garam masala en chilipoeder erbij. Roeren, wat zout nog, sluit de slowcooker. Zet op de laagste stand en laat het geheel 6 uur stoven.

Mocht de saus je te dun zijn, kan je er een papje van maïzena aan toevoegen en nog een half uurtje op de hoogste stand doorwarmen. Ja, rijst erbij en iets fris. Oh, radijs, bijvoorbeeld.

Nodig voor 4 personen:

• 600 gr kippendijen

• 30 gr boter

Voor de marinade:

• 125 gr Griekse yoghurt

• 2 tl Garam masala

• 1 tl gemalen koriander

• 1 tl kurkuma

• 1/2 tl chilipoeder

• versgemalen zout

Verder:

• 1/2 tl chilipoeder

• 1/2 tl garam masala

• 150 ml kokossanten

• zout