Nieuws/Lifestyle
1021930
Lifestyle

Uitlevering Cadillac ELR begonnen

Amerikanen kunnen vanaf januari terecht bij de dealer voor de koop van de Cadillac ELR. Om te zorgen dat iedere vestiging een exemplaar in de showroom heeft staan, is Cadillac alvast begonnen met het uitleveren van de plug-in hybride coupé.

Benzinemotor

Cadillac bouwt de ELR in de Detroit-Hamtramck Assembly Plant van General Motors, alwaar ook de Chevrolet Volt van de band rolt. De ELR maakt gebruik van een 86 pk 1,4 liter benzinemotor in combinatie met een elektromotor (400 Nm). De elektrische motor haalt zijn kracht uit een T-vormig 16,5 kW lithium-ion batterijpakket dat 1,6 meter lang is. De batterijen, samen 198 kilogram zwaar, zijn geplaatst tussen de twee assen voor een betere gewichtsverdeling. Het gecombineerde vermogen bedraagt 207 pk. Daarmee is de ELR krachtiger dan zijn broer, de Volt, die het moet stellen met 150 pk. De elektrische actieradius van de ELR bedraagt 56 kilometer, maar met een benzinemotor als range-extender kom je 480 kilometer ver.

Medio 2014

In Europa moeten we nog even geduld hebben voor de ELR. Hij komt hier pas halverwege 2014 op de markt voor een nog onbekende prijs en dan met 7 procent bijtelling. In de Verenigde Staten vraagt Cadillac 75.995 dollar, ruim twee keer de prijs van een Chevrolet Volt.