Nieuws/Lifestyle
1021961
Lifestyle

Beste jaar sinds 1990

Eindejaarsdrukte bij Volvo

Volvo profiteerde dit jaar maximaal van de belastingvoordelen, maar moet daarom nu wel alle auto's voor de jaarwisseling aan de klanten afleveren. Dit zorgt voor veel drukte bij de dealers, waar momenteel 120 Volvo's per dag worden afgeleverd.

Sommige dealers openen hun deuren ook 's avonds en op zondag en nemen tijdelijk extra personeel aan om alle Volvo's op tijd af te kunnen leveren, terwijl de reguliere verkopen ook gewoon doorgaan. Ondanks de drukte verwacht Volvo geen problemen met het tijdig afleveren. "We hebben op tijd op de rem getrapt. Alle bestelde auto's zullen op tijd worden afgeleverd."

Met name dankzij de V40 met D2-dieselmotor die dit jaar 14 procent bijtelling opleverde (circa 10.000 exemplaren) en de V60 Plug in Hybrid (ongeveer 5.000 exemplaren) draait Volvo in 2013 een uitzonderlijk goed jaar in Nederland. Er zullen ongeveer 23.000 Volvo's geregistreerd worden en daarme doet het merk het 30 tot 35 procent beter dan vorig jaar. Het is zelfs het beste jaar sinds 1990 voor het merk.

Ook voor volgend jaar heeft Volvo hoge verwachingen. "We verwachten zeker niet slechter te scoren dat dit jaar", zo verklaart de woordvoerster.