Nieuws/Lifestyle
1022060
Lifestyle

Eerste Kamer keurt plannen oldtimerbelasting goed

Na goedkeuring van de Tweede Kamer heeft nu ook de Eerste Kamer ingestemd met de wijzigingen op het gebied van wegenbelasting voor oldtimers. Stichting Autobelangen laat het er niet bij zitten wil naar de rechter stappen.

Onterecht

Met de nieuwe plannen gaan auto's tot 40 jaar rijdend op LPG en diesel wegenbelasting betalen. Dat geldt ook voor auto's op benzine, maar daarvoor komt een aangepast tarief. Zijn ze tussen 26 tot 40 jaar oud, dan komen ze in aanmerking voor het kwarttarief waarbij de bezitter 25 procent van de jaarlijkse MRB betaalt. De oldtimerbezitter mag dan echter niet in de maanden december, januari en februari de weg op. Volgens Stichting Autobelangen zwaar onterecht, want de gehele maatregel ‘berust op foutieve informatie’. “Grote groepen mensen zijn hierdoor zwaar gedupeerd”, zegt de stichting.

Geld toezeggen

Definitief naar de rechter stappen zit er overigens nog niet in, want de stichting vraagt eerst bezitters van oldtimers om een toezegging van minimaal 50 euro om zo een voldoende financiële bodem te hebben om een rechtszaak te starten. Als er dan op 20 januari 2014 genoeg geld is toegezegd, wordt het geld pas afgeschreven en kan de rechtzaak beginnen.