Nieuws/Lifestyle
1022679
Lifestyle

Plankgas afl. 12: 'Overheid maakt rommeltje van belastingen'

VIDEO - In aflevering 12 verbaast Marie-Claire zich over het feit dat veel groengas rijders meer wegenbelasting betalen dan benzinerijders, terwijl de auto's aantoonbaar schoner zijn. De overheid heeft de afgelopen jaren allerlei maatregelen genomen om rijden op groengas te stimuleren, maar als het gaat om de belasting lijkt ze juist het tegenovergestelde te doen. Een rommeltje volgens Marie-Claire.

Vorige aflevering gemist?

In Nederland kun je op ongeveer 130 plekken groengas en aardgas tanken bij groengas tankstations. Dat is niet veel vergeleken bij de 4.000 benzinepompen, maar het is net genoeg. In Frankrijk is dat anders. Daar zijn bijna geen tankstations met groengas en aardgas. En laat Marie-Claire daar nou nét naartoe willen gaan met haar groengas auto voor een vakantie. Tegen welke problemen loopt zij aan?

Bekijk hier aflevering 12 van Plankgas.

Over Plankgas

Marie-Claire van den Berg is journalist en publiceert over duurzame thema's. Iedere zaterdag schrijft ze in Weekeinde van De Telegraaf over milieubewust leven. Ook schreef ze er een boek over: Groen Doen. In dat boek doet ze o.a. haar oude Volvo V40 de deur uit omdat hij teveel CO2 uitstoot en niet zuinig rijdt. Maar leven zonder auto? Dat gaat te ver.

In de serie Plankgas die ze daarover maakte koopt ze een auto die rijdt op groengas, een brandstof gemaakt van koeienstront, rioolslib, gft-afval en andere rottigheid. Groengas is goedkoop en net zo schoon als elektrisch rijden. Tenminste, dat zeggen de onderzoeken. In 14 afleveringen zoekt Marie-Claire uit hoe het werkelijk zit.