Nieuws/Lifestyle
1022801
Lifestyle

De enige echte BMW 2 Serie Active Tourer

De marktintroductie van de BMW 2 Serie Active Tourer is aanstaande, getuige de fotoshoot van de Mercedes B-Klasse-concurrent. Tijdens het maken van de eerste foto's van de hoge vijfdeurs hatchback was het niet alleen de huisfotograaf van BMW die tijdens de fotosessie de auto op de gevoelige plaat vastlegde...

Voorwielaandrijving

Als resultaat is de nieuwe BMW 2 Serie Active Tourer, die volgend jaar op de markt, nu al volledig te bekijken vanuit alle hoeken. Dat kon overigens al eerder op patenttekeningen.

Het MPV-achtige model wordt ’s werelds eerste BMW met voorwielaandrijving. De overstap naar aandrijving op alleen de voorwielen is volgens BMW een belangrijke stap om verdere groei van het merk te verzekeren. Naar verwachting van BMW's verkoopbaas Klaus Draeger zal tegen 2020 voorwielaandrijving een groot aandeel in de verkopen nemen. BMW bouwt de 2 Serie Active Tourer, net als de toekomste 1 Serie, op basis van het UKL-platform; een FWD-architectuur. Onder meer de Mini-modellen worden op dit platform gebouwd. Voordeel van het platform is dat er meer binnenruimte gecreërd kan worden.

Motor

Voor de aandrijving zorgt een 1,5 liter driecilinder turbomotor waarvan ook Mini gebruik maakt. In de Mini produceert de krachtbron 136 pk en 220 Nm (230 Nm in overboost). Op later termijn wil BMW ook een hybrideversie introduceren waarbij een driepitter is gekoppeld aan een elektromotor.

B-Klasse

BMW gaat met de 2 Serie Active Tourer de strijd aan met auto’s als de Mercedes-Benz B-Klasse en de op stapel staande Audi A3 MPV (2016). Hij komt allereerst als vijfzitter, maar in 2015 staat een zevenzits (verlengde) variant op het programma.