Nieuws/Lifestyle
1023591
Lifestyle

Vlam in de pan

Filmrecensie| Soof

Herkenbaarheid met een grote ’H’, dat is het geheim van de Nederlandse komedie Soof. De film is een aaneenschakeling van scènes uit het hectische dagelijkse leven van werkende ouders met jonge kinderen. Het script is geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman, die ergernissen en problemen in het leven altijd weet om te zetten in geestige of bitterzoete teksten.

Soof is een wat chaotische vrouw met een talent voor koken. Zakelijk is ze minder begaafd en haar cateringbedrijf loopt niet echt lekker. Tot de charmante choreograaf Jim (Dan Karaty) besluit haar een handje te helpen.

Ze is gevoelig voor zijn aandacht. Van haar man Kasper krijgt ze die onvoldoende. Het huwelijk is wat uitgeblust en het ’is dit alles’-gevoel dringt zich aan alle kanten op.

Wanneer Kasper een sabbatical neemt en een nieuwe keuken voor Soof laat bouwen, lopen de spanningen steeds hoger op.

Lies Visschedijk overtreft zichzelf als de licht hysterische Soof en er is goede chemie tussen de actrice en haar tegenspeelster Fedja van Huêt.

Sterke bijrollen zijn er voor Anneke Blok, George van Houts en Alex Klaasen. De kinderen doen ook een stevige duit in het zakje.

Een geslaagde samenwerking dus van de gezusters Beumer (Antoinette deed de regie, Marjolein het scenario).

Wel jammer dat de cameo’s je om de oren vliegen. Een grapje met een bekende Nederlander is leuk, maar niet als je ’m tien keer herhaalt.

Los van dat kleine smetje is Soof een heerlijke ’feelgood-foodfilm’ voor het hele gezin. Zo mogen de zussen Beumer er nog wel een paar maken.