Nieuws/Lifestyle
1023592
Lifestyle

Mysterieuze mix

Mysterieuze mix

In Il futuro grossiert Alicia Scherson in schijnbewegingen. Aanvankelijk slaat de Chileense regisseuse een film noir-toontje aan in haar verfilming van Roberto Bolaño’s novelle, maar vervolgens sleept ze ons via een sociaal-realistische tussenstop mee in een bijna magische vertelling.

 Alles draait daarbij om Bianca (Manuela Martelli) en Tomas (Luigi Ciardo), die na een auto-ongeluk in één klap wees zijn.

Tomas is nog minderjarig, maar wordt aan zijn zus toevertrouwd. Deels uit geldnood stemt Bianca kort daarna in met een plan van twee louche kennissen om de gewezen filmster Maciste (Rutger Hauer) tegen betaling haar gezelschap aan te bieden.

Bedoeling is om zo de locatie van diens kluis te achterhalen, zodat haar ’vrienden’ die kunnen kraken. Alleen: de band die het beschadigde meisje met de blinde Maciste opbouwt, doet haar voornemen steeds heviger wankelen.

Scherson overschrijdt intussen genregrenzen en klopt goed acteerwerk, erotische ondertonen en stille melancholie tot een fascinerende mix.