Nieuws/Lifestyle
1023751
Lifestyle

Nederlandse marktintroductie Ford EcoSport vertraagd

De nieuwe compacte SUV van Ford komt pas in de herfst van 2014 op de markt in plaats van komend voorjaar. De eerste tien Limited Editions die via internet werden verkocht, worden wel op tijd uitgeleverd.

Voor de EcoSport is de Nederlandse markt niet een van de belangrijkste en grootste afzetgebieden. Vandaar dat de autobouwer de marktintroductie heeft opgeschort om het model te leveren in gebieden waar de vraag op voorhand groot zal zijn.

Online

De levering start hier over een klein jaar. De exemplaren die Ford als Limited Edition in een oplage van 500 stuks via een speciale site verkocht, komen in maart op de markt. De tien stuks voor Nederland zullen ook op dat moment worden uitgeleverd, waardoor de snelle beslissers al maanden voor de officiële Nederlandse marktintroductie in de compacte SUV rijden. Overigens, Ford verkocht de 500 exemplaren binnen 48 uur na het openen van de orderboeken.

Stoer

Met de nieuwe EcoSport bindt Ford de strijd aan met de Opel Mokka, de Chevrolet Trax en de Skoda Yeti. De fabrikant positioneert de auto als een semi-terreinwagen met stoere looks, inclusief een reservewiel achterop. Onder de kap hangt een 1.0-driecilinder benzinemotor. De productie heeft in India plaats.